Zoeken
Nina Siegal - Tulpen & terpentijn

Tulpen & terpentijn

Nina Siegal

De dief Aris Kindt heeft een afspraak met de galg
Tulpen & terpentijn

Nina Siegal

De dief Aris Kindt heeft een afspraak met de galg
Bestel nu
Omschrijving

Amsterdam, 1632
De dief Aris Kindt heeft een afspraak met de galg. Zijn lijk zal door de beroemde Dr. Nicolaes Tulp worden ontleed tijdens een wetenschappelijke anatomische les. De jonge schilder Rembrandt van Rijn heeft van het Amsterdamse Chirurgijnsgilde opdracht gekregen het geheel vast te leggen. Flora, de vrouw die zwanger is van Aris, hoopt het lichaam van haar geliefde te kunnen redden van de beul. René Descartes, de toekomstige Franse filosoof, wil de dissectie bijwonen in de hoop het geheim van de menselijke ziel te begrijpen. Pia, de hedendaagse conservator van het Mauritshuis in Den Haag, doet een fascinerende ontdekking.

Fragment

Auteur: Nina Siegal
Auteur

Nina Siegal is auteur, redacteur en journalist. Ze studeerde aan de Cornell University en volgde de The Iowa Writers Workshop. Haar werk verscheen onder andere in The New York Times en The Wall Street Journal. Nina Siegal woont in Amsterdam.

Edities & Details
Digitale download: Tulpen & terpentijn - Nina Siegal
ISBN: 9789044345988
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Vertaler: Rob van Moppes NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Met betrekking tot mensen: ethnische groepen, inheemse volkeren, culturen, stammen en andere groepen van mensen BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Cultural Heritage
Meer boeken
Sophie Kinsella - De partycrasher
Sophie Kinsella
Angeline Boulley - Dochter van de vuurhoeder
Angeline Boulley
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: