Zoeken
Neil MacGregor - Duitsland

Duitsland

Neil MacGregor

Duitsland

Neil MacGregor

Bestel nu
Omschrijving

De geschiedenis van de laatste 150 jaar is in hoge mate bepaald door één natie: Duitsland. Aanstichter van twee wereldoorlogen. Twee keer vernietigend verslagen. Verantwoordelijk voor de grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid. Tot op de grond toe afgebroken. Tot twee keer toe herrezen uit de puinhopen van haar eigen geweld. Verdeeld, verkaveld, maar opnieuw uitgegroeid tot de dominante macht in Europa.
Wat weten we eigenlijk van de bewogen geschiedenis van Duitsland? En hoe kijken de Duitsers naar zichzelf en hun eigen historie? Vijfentwintig jaar na de vorming van het nieuwe, herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor, directeur van het British Museum, ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geïllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis.
Wat maakt Duitsland tot Duitsland? MacGregor vertelt het verhaal aan de hand van honderden mensen, voorwerpen, plaatsen, kunstwerken, gebouwen, geschriften. Het gaat over worst, bier, porselein, over schrijvers, schilders en politici, over Goethe, Dürer en Bismarck, over Kant en Gutenberg, over wetenschap, filosofie, muziek, literatuur, kunst, architectuur, industrie. Over de drukpers en de Volkswagen Kever. Over Bauhaus en Buchenwald. Over de betekenis van de Rijn en over de taal van Luther, Heinrich Heine, Thomas Mann en de gebroeders Grimm. Over de etsen van Dürer en de cantates van Bach. Over speelgoed, glaswerk, schilderijen en de oorlogsmonumenten van Ernst Barlach. En over 'Made in Germany'.
Neil MacGregors Duitsland is cultuurgeschiedenis op zijn allerbest - een boek zoals nooit eerder over Duitsland geschreven is.

Fragment

Auteur: Neil MacGregor
Auteur

Neil MacGregor was van 2002 tot en met 2015 directeur van het British Museum. Daarvoor was hij vijftien jaar lang directeur van de National Gallery in Londen. Voor Duitsland ontving hij de Friedrich-Gundolf-Preis, de Goethe-Medaille en de Deutsche Nationalpreis en in Engeland de Nayef Al-Rodhan Prize for Transcultural Understanding. Ook schreef hij Een geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen, dat behoort tot de bestverkochte boeken van Penguin Press aller tijden. Sinds januari 2016 staat Neil MacGregor aan het hoofd van de oprichtingscommissie van het Humboldtforum in Berlijn.

Edities & Details
Gebonden: Duitsland - Neil MacGregor
ISBN: 9789048827657
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 07-09-2015
Prijs: € 39,99
Omvang: 640 pagina's

Bestel

Digitale download: Duitsland - Neil MacGregor
ISBN: 9789048827664
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 07-09-2015
Prijs: € 1,99
Omvang: 640 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Duitsland THEMA: Europa BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Europe / Germany BISAC: HISTORY / Europe / General
Meer boeken
Max Hastings - Operatie Chastise
Max Hastings
Sven Beckert - Katoen
Sven Beckert
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: