Zoeken
Robert van Gulik - Moord op het maanfeest

Moord op het maanfeest

Robert van Gulik

Moord op het maanfeest

Robert van Gulik

Bestel nu
Omschrijving

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T’ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.

De moord op de student Soeng lijkt op het eerste gezicht een duidelijk geval van roofmoord. Rechter Tie komt er echter al snel achter dat de zaak veel gecompliceerder is, en dat Soeng op zoek zou zijn geweest naar de moordenaar van zijn vader, een op grond van hoogverraad terechtgestelde generaal. Voordat Tie de zaak kan oplossen vallen er nog twee slachtoffers: een danseresje en een belangrijke getuige.

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Moord op het maanfeest - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930370
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 164 pagina's

Bestel

Digitale download: Moord op het maanfeest - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930547
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2015
Prijs: € 4,99
Omvang: 164 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Rechter Tie NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Robert van Gulik - Het Chinese lakscherm
Robert van Gulik
Agatha Christie - Getuige à charge
Agatha Christie
Agatha Christie - De grote vier
Agatha Christie
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: