Zoeken
Max Hastings - De geheime oorlog

De geheime oorlog

Max Hastings

De geheime oorlog

Max Hastings

Omschrijving

De Tweede Wereldoorlog is op vele fronten uitgevochten: op slagvelden en stranden, in het luchtruim en in en op het water van de wereldzeeën. Maar van even vitaal belang was de strijd die ondergronds werd geleverd door inlichtingendiensten, spionnen, dubbelspionnen, codebrekers, infiltranten en partizanen.

In dit meesterlijke boek vertelt Max Hastings voor het eerst de geschiedenis van de wereldwijde geheime oorlog tussen alle strijdende partijen en de mensen die in die oorlog hun leven waagden. Hij baseert zich daarbij niet alleen op Amerikaanse, Britse en Duitse bronnen maar, heel bijzonder, ook op Russische en Japanse archieven. Het resultaat is een caleidoscopische blik op een vrijwel onverkend landschap.

Aan de hand van een aantal cruciale momenten laat Hastings de enorme invloed zien die het werk van geheim agenten en ondergrondse operaties op het verloop van de oorlog in West en Oost hebben gehad.

Zijn relaas voert van Bletchley Park, waar de Duitse Enigma-code werd gebroken, naar de reusachtige Sovjet-spionagemachine, die in omvang alle inspanningen van de andere oorlogvoerende naties in het niet deed zinken.

De geheime oorlog onthult tal van nieuwe, verrassende feiten en voorbeelden van bedrog, misleiding, verraad en incompetentie, bij alle partijen.

Max Hastings heeft een ongekend gedetailleerde kennis van wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en gaat scherpe oordelen niet uit de weg, maar combineert dat, zoals altijd, met veel aandacht voor de menselijke kant van de oorlog, de moed die voor dit werk nodig was en de spanning waaronder het moest worden uitgevoerd.

Auteur: Max Hastings
Auteur

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45. Bij Hollands Diep verschenen eerder 1914. Het trauma van Europa, De Koreaanse Oorlog en Vietnam.

Edities & Details
Digitale download: De geheime oorlog - Max Hastings
ISBN: 9789048827220
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-10-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 832 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Algemene en wereldgeschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Spionage en geheime diensten THEMA: 21ste eeuw, c 2000 tot c 2100 THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: POLITICAL SCIENCE / Intelligence & Espionage BISAC: HISTORY / Modern / 21st Century
Meer boeken
Niall Ferguson - Het plein en de toren
Niall Ferguson
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs - De grafdelvers
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: