Zoeken
Heinz Rein - De slag om Berlijn

De slag om Berlijn

Heinz Rein

De slag om Berlijn

Heinz Rein

Bestel nu
Omschrijving

Berlijn, april 1945. Terwijl de bommen vallen, verdedigen de achtergebleven militairen de restanten van Het Derde Rijk. Onder de colonnes vluchtelingen en het uiteengevallen Duitse leger speurt de Sicherheitsdienst nog altijd naar joden, opstandelingen en deserteurs. Het wantrouwen onder het volk is groot, iedereen kan een verrader zijn. In de chaos zoekt de jonge soldaat Joachim Lassehn naar een schuilplaats, bereidt de ontsnapte gevangene Friedrich Wiegand een aanslag voor, helpt de arts Walter Böttcher mensen onderduiken en is de kroeg van Oskar Klose een ontmoetingsplek voor het verzet, met de ss op hun hielen.
De slag om Berlijn is een overweldigende documentaireroman over de lotgevallen van Berolina, een kleine groep verzetsstrijders, en de koortsachtige sfeer in de laatste dagen van Berlijn, waar niemand veilig lijkt te zijn.

Fragment

Auteur: Heinz Rein
Auteur

Heinz Rein (1906-1991) werkte in de jaren twintig als bankmedewerker en sportjournalist, totdat de nazi's hem in 1933 een schrijfverbod oplegden vanwege zijn linkse sympathieën en hij dwangarbeider werd. Na WOII werkte hij als literatuurcriticus en auteur in de toen­malige DDR en publiceerde meer dan tien boeken. De slag om Berlijn, zijn magnum opus, verscheen in 1947 en werd de eerste naoorlogse bestseller in Duitsland.

Edities & Details
Digitale download: De slag om Berlijn - Heinz Rein
ISBN: 9789048828555
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-04-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 672 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Izaak Hilhorst Vertaler: Martine Matusz NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Duitsland BISAC: FICTION / Literary BISAC: HISTORY / Europe / Germany
Meer boeken
Sara Nisha Adams - De troostbibliotheek
Sara Nisha Adams
Chika Unigwe - De middelste dochter
Chika Unigwe
Shubhangi Swarup - Breuklijnen van begeerte
Shubhangi Swarup
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: