Zoeken
Susan Faludi - In de donkere kamer

In de donkere kamer

Susan Faludi

In de donkere kamer

Susan Faludi

Bestel nu
Omschrijving

In de zomer van 2004, op de laatste dag van een maand waarin traditioneel de meeste klassieke huwelijken worden gesloten, belde mijn broer me op om te vertellen dat mijn vader een vrouw was geworden. Hij was in mei naar Thailand gevlogen en had zich daar laten opnemen op de chirurgische afdeling van Phuket International Hospital. Dr. Sanguan Kunaporn had tijdens een acht uur durende operatie die zevenduizend dollar kostte zijn testikels en penis weggesneden, een 'tunnel' tussen zijn benen geboord en van de huid van de afgedankte balzak een 'neovagina' gemaakt. Mijn vader was 77.

Zo begint Susan Faludi's onderzoek naar de betekenis van identiteit in de moderne wereld en naar de verhalen die rondspoken in haar eigen familie. Als de feministische schrijver hoort dat haar vervreemde, in Hongarije woonachtige vader van 77 een geslachtveranderingsoperatie heeft ondergaan, wordt dat onderzoek persoonlijk en dringend. Hoe verhoudt deze nieuwe ouder, die beweert 'nu een complete vrouw' te zijn, zich tot de stille, opvliegende en uiteindelijk gewelddadige vader die ze heeft gekend?

Om dit mysterie na te jagen, reist Faludi terug naar een Amerikaanse voorstad uit haar kindertijd en volgt ze van daaruit de vele vorige incarnaties van haar vader: Amerikaanse pa, alpinist, stoere avonturier in het woeste Amazonegebied en joodse vluchteling in Boedapest tijdens de holocaust.

Faludi's worsteling met het nieuwe ik van haar vader voert haar over historische, politieke, religieuze en seksuele grenzen en confronteert haar uiteindelijk met de grote vraag van onze tijd: is identiteit iets wat je 'kiest', of juist iets waaraan je nooit kunt ontsnappen?

Fragment

Auteur: Susan Faludi
Auteur

Edities & Details
Digitale download: In de donkere kamer - Susan Faludi
ISBN: 9789048829514
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-10-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Astrid Staartjes Vertaler: Patricia Piolon NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Feminisme en feministische theorie THEMA: Genderstudies, geslachtsgroepen THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Memoires THEMA: Biografie: literair THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: SOCIAL SCIENCE / Feminism & Feminist Theory BISAC: SOCIAL SCIENCE / Gender Studies BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Literary
Meer boeken
Vanessa Zoltan - Boeken voor de ziel
Vanessa Zoltan
Esther Goedegebuure - Moeders
Esther Goedegebuure
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: