Zoeken
de Waal & Baantjer - Een schim in de nacht

Een schim in de nacht

de Waal & Baantjer

Een schim in de nacht

de Waal & Baantjer

Bestel nu
Omschrijving

Als rechercheur Van Opperdoes 's avonds warme appeltaart zit te eten in café Papeneiland in de Jordaan, hoort hij schoten op de Noordermarkt. Wanneer hij ernaartoe rent, weet hij nog de laatste woorden op te vangen van een neergeschoten man die zwaargewond tegen de Noorderkerk aan ligt. 'Ik was het zelf,' weet de man nog uit te brengen net voordat hij sterft. Als er echter geen wapen in de buurt van het slachtoffer te vinden is, begint voor Van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob een ingewikkelde zoektocht naar de achtergrond van de schietpartij. Heeft de man zichzelf iets aangedaan of is er toch sprake van een moord?

Fragment

Auteur: Simon de Waal
Auteur

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis, dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Auteur: Ab Baantjer
Auteur

Nadat zijn 70ste boek over De Cock was verschenen, gaf Baantjer in een uitzending van Het Gesprek bekend een nieuw boek te gaan schrijven. Dit deed hij samen met Simon de Waal, welke verscheen in 2009 met de titel Een Rus in de Jordaan. In april 2010 verscheen van het schrijversduo het boek Een lijk in de kast. Hun derde boek samen verscheen na de dood van Appie, namelijk in oktober 2010, Een dief in de nacht. Simon de Waal heeft de televisieserie van De Cock geschreven en is zelf tevens rechercheur.Eind augustus 2010, op 29 augustus om precies te zijn overlijdt Appie Baantjer op 86-jarige leeftijd nadat hij korte tijd ziek is geweest. Hij leed aan een agressieve vorm van slokdarmkanker.

Edities & Details
Paperback: Een schim in de nacht - de Waal & Baantjer
ISBN: 9789048840335
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 07-04-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 172 pagina's

Bestel

Digitale download: Een schim in de nacht - de Waal & Baantjer
ISBN: 9789048827640
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 305 - Literaire thriller THEMA: Thriller / spannende fictie THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Thrillers / Suspense BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Rudy Morren - Het incident
Rudy Morren
Camilla Läckberg - Vrouwen zonder genade
Camilla Läckberg
Graeme Macrae Burnet - De verdwijning van Adèle Bedeau
Graeme Macrae Burnet
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: