Zoeken
Herman Melville - Moby Dick

Moby Dick

Herman Melville

Moby Dick

Herman Melville

Bestel nu
Omschrijving

In een van de onbetwiste hoogtepunten uit de wereldliteratuur voert de bezeten kapitein Achab een mythische strijd met Moby Dick, een witte walvis. Vanwege dat beest is hij ooit zijn been verloren en nu is de kapitein uit op wraak. Achab offert willens en wetens het welzijn van zijn schip en bemanning op aan zijn persoonlijke haat tegen Moby Dick, die voor hem het kwaad, de erfzonde en het demonische vertegenwoordigt. Hij is vastbesloten het beest te vinden en hij laat zich door niets of niemand tegenhouden dat doel te behalen.

De Amerikaanse Harman Melville (1819-1891) schreef in 1851 Moby Dick, naar een ongewoon grote en agressieve witte potvis die zoveel rampen zou hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het was uitgegroeid tot een mythe. De roman werd in die tijd niet goed ontvangen. Het verkreeg pas na zijn dood bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meesterwerken uit de Amerikaanse literatuur.

Fragment

Edities & Details
Paperback: Moby Dick - Herman Melville
ISBN: 9789049901455
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-06-2017
Prijs: € 29,99
Omvang: 566 pagina's

Bestel

Digitale download: Moby Dick - Herman Melville
ISBN: 9789049901738
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 29-06-2015
Prijs: € 1,99
Omvang: 568 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Atticus Lish - De oorlog om Gloria
Atticus Lish
Ali Hazelwood - Love on the Brain
Ali Hazelwood
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: