Zoeken
Wallace Stegner - Wat behouden blijft

Wat behouden blijft

Wallace Stegner

Wat behouden blijft

Wallace Stegner

Bestel nu
Omschrijving

Roman over de levenslange vriendschap tussen twee echtparen

Nawoord Jane Smiley


TEN TIJDE VAN DE GROTE DEPRESSIE ontmoeten twee jonge stellen elkaar voor het eerst. Charity en Sally zijn in verwachting, Sid en Larry werken beiden aan de faculteit Engels van de Universiteit van Wisconsin. Een levenslange vriendschap is geboren. Bijna vier decennia lang delen de echtparen lief en leed.
Wat behouden blijft, geschreven vanuit het perspectief van de oude Larry, is een roman die uitblinkt in stil realisme en een diep mededogen, waaruit de levenswijsheid blijkt van de auteur, die het boek - zijn laatste roman - op 78- jarige leeftijd schreef.

WALLACE STEGNER (1909-1993) was historicus, milieuactivist en auteur van een bijzonder omvangrijk oeuvre, waaronder klassieke romans als Angle of Repose (Pulitzer Prize 1972), The Spectator Bird (National Book Award 1977) en Recapitulation (1979). In 1980 ontving hij de eerste Robert Kirsch Award, voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse letteren.

'Een wonderbaarlijk boek, geschreven met de wijsheid van ouderen, maar zonder oud te lijken. Een roman met een immens narratieve kracht' THE INDEPENDENT

'Een magnifiek gecomponeerde roman die bruist van levenswijsheid' THE WASHINGTON POST

Auteur: Wallace Stegner
Auteur

Wallace Stegner (1909-1993) was historicus, milieuactivist en de auteur van een bijzonder omvangrijk oeuvre. De fundamenten van ons leven werd in 1972 bekroond met de Pulitzerprijs voor literatuur en in 1998 opgenomen in de Modern Library-lijst van de honderd beste Engelstalige romans van de 20ste eeuw.

Edities & Details
Paperback: Wat behouden blijft - Wallace Stegner
ISBN: 9789048843121
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 06-09-2017
Prijs: € 21,99
Omvang: 414 pagina's

Bestel

Digitale download: Wat behouden blijft - Wallace Stegner
ISBN: 9789048821624
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-02-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 416 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Edzard Krol NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Klassieker THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Classics BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Chika Unigwe - De middelste dochter
Chika Unigwe
Virginia Feito - Mevrouw March
Virginia Feito
Ali Hazelwood - De liefdeshypothese
Ali Hazelwood
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: