Zoeken
Graham Swift - Engeland en andere verhalen

Engeland en andere verhalen

Graham Swift

Engeland en andere verhalen

Graham Swift

Bestel nu
Omschrijving

In deze flonkerende verhalenbundel, zijn eerste sinds dertig jaar, portretteert Graham Swift zijn eigen land: een natie in een permanente identiteitscrisis, gevangen tussen verleden en moderniteit, tussen komedie en drama. Swifts beschrijving van Engeland, soms liefdevol, soms ontluisterend, is vooral ook die van haar bewoners: van hun verlangens en teleurstellingen, hun hang naar avontuur, hun vasthouden aan het bestaande, hun houding ten opzichte van leven en dood.
We ontmoeten dr. Shah, die nog nooit een voet in India heeft gezet, Charlie en Don, die de dokken hebben zien veranderen in de Docklands, Daisy Baker, die als de dood is voor Yorkshire en Lily Dobbs, de enige vrouw die met een overhemd is getrouwd.
Swifts verhalen voeren ons door de bewogen geschiedenis van zijn vaderland: van de Burgeroorlog tot de dag van vandaag, van de grote gebeurtenissen die de wereld hebben geschokt tot aan de drama's die zich in kamers, huizen, kantoren en werkplaatsen afspelen. Met humor en met een altijd scherp oog voor onvermijdelijkheid en verlies probeert hij het ondefinieerbare lichaam te beschrijven dat een natie vormt.
Maar het verhaal van Engeland is natuurlijk het verhaal van ons allemaal: van geboorte, opgroeien, seks, ouderdom en dood. Van het vinden van onze weg. En van het kwijtraken daarvan.

'Swift beschrijft het leven zelf. Ieder verhaal in deze prachtige bundel laat een diepe voetafdruk achter.' - The Guardian

Fragment

Auteur: Graham Swift
Auteur

Graham Swift (1949) is de auteur van negen romans, een verhalenbundel en een boek met essays, portretten en bespiegelingen over het schrijven: Making an Elephant. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen. Tot de vele literaire prijzen die hij ontving, behoort de Guardian Fiction Prize, de Prix du Meilleur Livre Etranger en de Man Booker Prize.

Edities & Details
Paperback: Engeland en andere verhalen - Graham Swift
ISBN: 9789048843213
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-09-2017
Prijs: € 26,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Paperback: Engeland en andere verhalen - Graham Swift
ISBN: 9789048824335
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 09-02-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Digitale download: Engeland en andere verhalen - Graham Swift
ISBN: 9789048824342
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-02-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 304 - Vertaalde verhalenbundels THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Kortverhalen THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Short Stories (single author)
Meer boeken
Cathy Kelly - Sterren stralen
Cathy Kelly
Anthony Doerr - De schelpenzoeker
Anthony Doerr
Niccolo Ammaniti - Een delicaat moment
Niccolo Ammaniti
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: