Zoeken
John van den Heuvel - De gevallen engel

De gevallen engel

John van den Heuvel

De gevallen engel

John van den Heuvel

Bestel nu
Omschrijving

Één man tegen de Hells Angels

Niet eerder sprak een insider zo gedetailleerd over het geheime beschermingsprogramma van justitie, én over dodelijk geweld, drugshandel en de verborgen wereld van de Hells Angels.

Hij was voor justitie de gedroomde kroongetuige. Angelo Diaz, aspirant-lid van de Hells Angels, zou de nationale recherche helpen in de oorlog tegen de meest beruchte motorclub ter wereld. In het diepste geheim legde Diaz onthullende verklaringen af over moorden, afpersingen en grootschalige drugshandel. Hij verbrak daarmee de ómerta, ofwel de onderwereld-zwijgplicht, die de 'brothers' van de club elkaar hebben opgelegd. Om wraakacties te voorkomen, plaatste justitie kroongetuige Angelo Diaz in een met veel geheimzinnigheid omgeven beschermingsprogramma.

Tientallen Hells Angels werden gearresteerd en achter de tralies gezet, maar door geblunder bij justitie liepen de megaprocessen op niets uit en ontsprongen alle verdachten de dans. Angelo Diaz werd in 2009 aan de kant gezet en vluchtte naar Latijns-Amerika.

Misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Bert Huisjes bezochten in april 2009 voor De Telegraaf Angelo Diaz op zijn schuiladres en spraken dagenlang met de man die de Hells Angels moest elimineren maar uiteindelijk zelf een gevallen engel werd.

Fragment

Auteur: John van den Heuvel
Auteur

John van den Heuvel (1962) is misdaadverslaggever van De Telegraaf. Daarnaast is hij crimedeskundige van RTL Boulevard en Radio 538 en maakt hij voor RTL veelbekeken televisiespecials en tv-programma's als Ontvoerd, Op de vlucht en Vermoord in het buitenland. Eerder verschenen van zijn hand de bestsellers Jorans moordmysteries, Tijdperk Willem Holleeder, Berichten uit de bajes en Kogels voor de kroongetuige.

Edities & Details
Paperback: De gevallen engel - John van den Heuvel
ISBN: 9789048844593
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 29-01-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Paperback: De gevallen engel - John van den Heuvel
ISBN: 9789048829880
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 14-08-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: De gevallen engel - John van den Heuvel
ISBN: 9789048829897
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-08-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 339 - True crime THEMA: Georganiseerde misdaad THEMA: True crime BISAC: TRUE CRIME / Organized Crime
Meer boeken
Raf Sauviller - Borgerokko maffia
Raf Sauviller
Vico Olling & Martijn Haas - De Kouwe Ouwe
Vico Olling & Martijn Haas
Wouter Laumans & Marijn Schrijver - Wraak
Wouter Laumans & Marijn Schrijver
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: