Zoeken
5 september verschijnt bij Lebowski: 'Vuurbloem' van Roan Kasanmonadi
Een speelse en gelaagde bundel van een nieuw talent

5 september verschijnt bij Lebowski: 'Vuurbloem' van Roan Kasanmonadi

Gepubliceerd op 19 juni, 2024 om 09:00

De jonge dichter Roan zoekt naar zijn plek in de wereld om hem heen. In zijn debuutbundel Vuurbloem schrijft hij over het verlangen te ontsnappen.

Hij neemt ons mee op reis langs nogal uiteenlopende landschappen – van de Rotterdamse kade tot de racecircuits in Mario Kart. Onderweg beschrijft hij hoe het leven je kan lamslaan, en hoe je weer leert op te krabbelen.

‘Roan is een super oorspronkelijke schrijver, danser en denker; hij schrijft met én over beweging, door zijn ritmegevoel en fascinatie voor hoe nu mens te zijn.’ – Teddy Tops

 

Auteurs
Auteur: Roan Kasanmonadi

Roan Kasanmonadi (1995) is een schrijver, moderne danser en psychiater in opleiding uit Rotterdam. Hij studeerde Geneeskunde en Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Moderne Dans aan de Fontys Dansacademie. Hij was in 2021 en 2022 onderdeel van Poetry Circle 010 en treedt geregeld op als spokenwordartiest, o.a. bij Mensen Zeggen Dingen en Brainwash Festival. Roan is dit jaar geselecteerd voor de schrijfresidentie Parijs van deBuren en voor De Situatie van PIP Den Haag.

Boeken
Roan Kasanmonadi - Vuurbloem
Roan Kasanmonadi

Let's play!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: