Zoeken
Begin juni verschijnt bij The House of Books: 'De kleine Koningin' van Sally Christie
Deel twee in de betoverende historische Vrouwen van Versailles-serie

Begin juni verschijnt bij The House of Books: 'De kleine Koningin' van Sally Christie

Gepubliceerd op 7 mei, 2024 om 15:23

1745. Wanneer de favoriete minnares van Lodewijk XV overlijdt, grijpt Jeanne-Antoinette Poisson, een verbluffend mooi meisje uit de middenklasse, haar kans om de rol over te nemen. Connecties, geluk en een beetje gekonkel banen haar weg naar Versailles en in de armen van de koning. Maar al snel proberen doortrapte politici en hoopvolle schoonheden de burgerlijke indringer te vervangen door een meer geschikte minnares. Terwijl Jeanne het opneemt tegen haar vele rivalen helpt ze de koning zich over te geven aan een leven van luxe en verdorvenheid, terwijl om hen heen een oorlog begint te woeden.

Raadselachtige schoonheid, actrice, trendsetter, beschermvrouw van de kunsten, verkwister, hoerenloper, vriendin, geliefde, vijand. Geschiedenisboeken mogen veel zeggen over de beroemde markiezin de Pompadour, maar één ding is duidelijk: bijna twintig jaar lang heerste ze over Frankrijk en het hart van de koning.

Auteurs
Auteur: Sally Christie

Sally Christie groeide op in Engeland en studeerde antropologie aan de McGill-universiteit in Montreal. Daarna volgde een carrière in internationale ontwikkeling. De auteur woont nu in Baltimore. Als ze niet aan het schrijven is, duikt ze in de volksarchieven of geniet ze van een potje tennis of Scrabble.

Boeken
Sally Christie - De kleine koningin
Sally Christie

Deel twee in de betoverende historische Vrouwen van Versailles-serie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: