Zoeken
 14 mei verschijnt bij Hollands Diep: '1974: Wij waren de besten' van Auke Kok
WK voetbal 1974. Precies 50 jaar geleden.  Het Nederlands elftal verbaast vriend en vijand, totdat alles misgaat...  

14 mei verschijnt bij Hollands Diep: '1974: Wij waren de besten' van Auke Kok

Gepubliceerd op 29 april, 2024 om 15:42

In dit klassiek geworden boek, nu in herziene en aangevulde uitgave en voor maar €19,74, ontrafelt Auke Kok de mythe van Oranjes onoverwinnelijkheid en schildert hij de soms ontluisterende taferelen rond Johan Cruijff en de zijnen op meeslepende wijze.

Gelimiteerde hardcover uitgave.

‘Zo kun je ook schrijven over sport: met liefde, maar zonder op te hemelen.’ – Juryrapport Brusseprijs

‘Auke Kok schreef het bestverkochte en meest intrigerende voetbalboek van het jaar. Baanbrekend, vanwege de research, de manier waarop het WK in de tijd wordt geplaatst en de veelal kleine, maar buitengewoon smakelijke onthullingen.’ – De Volkskrant

Auteurs
Auteur: Auke Kok

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Boeken
Auke Kok - 1974
Auke Kok

WK Voetbal 1974. Het Nederlands elftal verbaast vriend en vijand, totdat alles misgaat...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: