Zoeken
28 mei verschijnt bij uitgeverij Murrow: 'Andere rivieren: Een Chinese leerschool' van Peter Hessler
Een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China

28 mei verschijnt bij uitgeverij Murrow: 'Andere rivieren: Een Chinese leerschool' van Peter Hessler

Gepubliceerd op 18 april, 2024 om 14:35

Ruim twintig jaar nadat Peter Hessler Engels doceerde aan studenten in de provincie Sichuan, in het hart van China, keert hij terug naar dezelfde provincie om een volgende generatie te onderwijzen. Tegelijkertijd schrijven Hessler en zijn vrouw hun tweelingdochters in op een basisschool, waar zij de enige westerlingen tussen tweeduizend scholieren zijn.

Hessler stuit op een volstrekt ander China. In 1996 gaf hij les aan de zogeheten Hervormingsgeneratie, die hoofdzakelijk bestond uit plattelandsjongeren die als eersten van hun familie een academische opleiding konden volgen. In 2019 treft hij een generatie die voortkomt uit een buitengewoon ambitieuze, urbane setting. De onderlinge competitie is slopend, zelfs voor jonge kinderen, zo ondervinden ook Hesslers dochters op hun basisschool.

De studenten vormen voor Hessler het perfecte vehikel om te onderzoeken hoe diepgaand de transformatie is die China de afgelopen kwart eeuw heeft doorgemaakt, en in welke richting het land zich beweegt. Andere rivieren is een journalistiek meesterwerk, geschreven met veel empathie, dat de Chinese samenleving op unieke en bijzonder inspirerende wijze van binnenuit laat zien.

'Achter de krantenkoppen over strategische rivaliteit en militaire  confrontatie met China gaan talloze verhalen schuil van echte mensen die  proberen te leven in een complex land [...] Andere rivieren werpt een waardevol licht op de realiteit van het leven in het hedendaagse China.'

– Kirkus

Auteurs
Auteur: Peter Hessler

Peter Hessler (1969) is een journalist van The New Yorker. Hij was van 2000 tot 2007 correspondent in Beijing; van 2011 tot 2016 deed hij verslag vanuit Caïro. Hessler is de auteur van vijf boeken, waaronder drie New York Times-bestsellers over China: River Town, waarvoor hij de Kiriyama-prijs ontving, Oracle Bones, dat op de shortlist van de National Book Award stond, en Country Driving. Zijn boeken zijn in veertien talen vertaald.

Boeken
Peter Hessler - Andere rivieren
Peter Hessler

Een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: