Zoeken
14 mei verschijnt bij Moon:  'Hoe Schildpad aan zijn schild komt' van Kristel Steenbergen
Een prachtig prentenboekdebuut voor jong en oud

14 mei verschijnt bij Moon: 'Hoe Schildpad aan zijn schild komt' van Kristel Steenbergen

Gepubliceerd op 3 april, 2024 om 13:12

Kristel Steenbergen, die opgroeide in verschillende landen in Afrika, hoorde het bekende Nigeriaanse verhaal over Schildpad op haar 16e voor het eerst. Als ode aan de Afrikaanse folklore bewerkte zij het verhaal in tekst en beeld tot haar eerste prentenboek.

Lang, lang geleden hielden de wolken elk jaar een groot feest. De zon was uitgenodigd, net als de wind en alle vogels die konden vliegen. Alleen de landdieren konden er niet komen. Toen bedachten de vogels dat ze elk jaar één dier van het land mee zouden nemen naar het feest. Om een eerlijke keuze te maken hielden ze elk jaar een wedstrijd. De winnaar zou met de vogels naar het feest mogen. En zo begint het verhaal over Schildpad en hoe hij aan zijn schild komt...

 

Auteurs
Auteur: Kristel Steenbergen

Kristel Steenbergen is freelance illustrator, vormgever en animator. Ze werkt o.a. voor Elle, LINDAmeiden en het Parool. Haar grote liefde voor het dierenrijk en grafische patronen vormen de basis voor haar werk. Voor Moon en andere uitgeverijen maakte ze al illustraties voor verschillende boeken, maar Hoe Schildpad aan zijn schild komt is haar debuut als prentenboekenmaker.

Boeken
Kristel Steenbergen - Hoe Schildpad aan zijn schild komt
Kristel Steenbergen

Een prachtig prentenboekdebuut voor jong en oud

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: