Zoeken
23 mei verschijnt bij Lebowski: 'Wat liefde kan doen' van Lotte Kok
Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander

23 mei verschijnt bij Lebowski: 'Wat liefde kan doen' van Lotte Kok

Gepubliceerd op 29 februari, 2024 om 14:30

Lotte Kok, een getalenteerde, intelligente auteur die aan de weg timmert en een steady leven leidt, lijdt onder het gedrag van haar mentaal zieke partner. Pas na maanden begint ze te beseffen dat dit niet onschuldig is, dat haar partner zich niet bij vlagen zo gedraagt, maar dat het systematisch is.

Als zij (meerdere keren) bij zijn hulpverleners aankaart dat het thuis echt niet goed gaat, en dat ze bang voor hem is, wordt daar niks mee gedaan. Ze is verrast hoe de maatschappij dénkt over huiselijk geweld, en hoe het werkelijk is.

In Wat liefde kan doen onderzoekt Lotte Kok hoe partnergeweld (juist) een zelfstandige vrouw kan overkomen. Hoe het haar kon overkomen in de relatie waaruit ze is ontsnapt. Met een scherp oog voor patronen, dynamieken en intieme verhoudingen laat ze zien hoe psychisch geweld een relatie binnensluipt en in zijn greep houdt.

Auteurs
Auteur: Lotte Kok

Lotte Kok (1996) is schrijver. Ze begon haar literaire carrière op het podium: als spokenwordartiest won ze in 2014 al de Kunstbende Taal. Daarna verschenen haar verhalen in verschillende tijdschriften. Ze debuteerde in 2018 op 22-jarige leeftijd met Skydancer dat werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Met Hine vestigde ze zich permanent als authentieke stem in de Nederlandse literatuur. Wat liefde kan doen is haar derde roman.

Boeken
Lotte Kok - Wat liefde kan doen
Lotte Kok

Hoe kan iets wat ooit zo vertrouwd en veilig was, je ineens gegijzeld houden?
Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: