Zoeken
 Begin juni verschijnt bij Inside: 'Søren Lerby' van Steffen Pedersen
De eerste speler in Nederland die voetbal en showbusiness echt aan elkaar verbond

Begin juni verschijnt bij Inside: 'Søren Lerby' van Steffen Pedersen

Gepubliceerd op 28 februari, 2024 om 12:04, aangepast op 28 februari, 2024 om 12:49

Sinds de jaren tachtig hebben we Søren Lerby een beetje aangenomen als Nederlander. De geboren Deen speelde jaren met veel succes bij zowel Ajax als PSV. Was lange tijd getrouwd met Willeke Alberti en daarmee stiefvader van Johnny de Mol. Maar schitterde ook in het Deense elftal en bij Bayern. Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort hij bij de absolute boegbeelden van het voetbal. Voor het eerst vertelt Lerby over zijn veelbewogen leven, als speler, voetbalagent en als echtgenoot en vader.

Het boek is tot stand gekomen na vele gesprekken met Søren Lerby en interviews met familie, vrienden en bekenden uit de voetbalwereld zoals Uli Hoeness, Dieter Hoeness, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Michael Laudrup, Ronald Koeman, Jesper Olsen, Hans van Breukelen, Karl-Heinz Rummenigge en nog veel meer.

Auteurs
Auteur: Steffen Pedersen

Steffen Pedersen maakt sinds 2020 een podcast waarin hij spreekt met grote Deense en internationale sportpersoonlijkheden. Zijn liefde voor voetbal begint in de jaren tachtig wanneer hij de loopbaan Søren Lerby gaat volgen op zowel club- als op nationaal teamniveau. Samen met Lerby schrijft hij jaren later de autobiografie van de voetballer.

Boeken
Steffen Pedersen - Søren Lerby
Steffen Pedersen

De eerste speler in Nederland die voetbal en showbusiness echt aan elkaar verbond.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: