Zoeken
Eind februari 2024 verschijnt bij Hollands Diep: 'Een gegeven dag' van Robert van Gulik
Een indringende roman over trauma's uit het koloniale verleden in Nederlands-Indië

Eind februari 2024 verschijnt bij Hollands Diep: 'Een gegeven dag' van Robert van Gulik

Gepubliceerd op 15 februari, 2024 om 11:07

Ingeleid door Thomas van Gulik

 

Amsterdam, de nacht van 28 op 29 februari. De laatste dag van deze schrikkelmaand brengt een aantal mensen onverwacht met elkaar in contact. Johan Hendriks dwaalt langs bevroren grachten, zijn hoofd vol spookbeelden uit zijn tijd in Nederlands-Indië. De dood van zijn vrouw, de martelingen in een kamp. Bij toeval raakt betrokken bij een overval op een jonge vrouw. Het is het begin van een caleidoscopische samenzwering met wereldwijde vertakkingen. 

Of lijkt dat in zijn vertroebelde geest maar zo?

Met een kort verhaal van Arthur Japin

Robert van Gulik werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-detectiveromans, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

 

Auteurs
Auteur: Robert van Gulik

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Boeken
Robert van Gulik - Een gegeven dag
Robert van Gulik

Een indringende roman over trauma's uit het koloniale verleden in Nederlands-Indië

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: