Zoeken
9 april verschijnt bij Hollands Diep: 'Ossenkop' van Manik Sarkar
Een beeldend geschreven roman over succes en mislukking, over willen en kunnen, over het verstrijken van de tijd, en niet te vergeten: over vlees.

9 april verschijnt bij Hollands Diep: 'Ossenkop' van Manik Sarkar

Gepubliceerd op 30 januari, 2024 om 16:46

Wanneer Rensing in 1975 van de Slagersvakschool komt, weet hij alles over het slagersvak en het runnen van een slagerij. Hij zit boordevol ideeën over hoe hij het slagerijwezen op zijn kop gaat zetten. Jammer genoeg mist hij één noodzakelijke eigenschap voor succes: hij heeft geen talent voor de omgang met mensen. Na de dood van zijn vader probeert hij met zijn nieuwe echtgenote zijn idealen te verwezenlijken. Maar om hem heen veranderen de tijdgeest, het dorp en de wensen van de klanten. Als de omzet terugloopt, wordt het steeds meer een strijd van één slager tegen de wereld.

Auteurs
Auteur: Manik Sarkar

Manik Sarkar (Groningen, 1973) is literair vertaler en schrijver. Hij publiceerde verhalen in o.a. Papieren Helden en Wobby. Manik vertaalde onder meer werk van Philippe Claudel en Joël Dicker en is sinds een aantal jaar docent op de Vertalersvakschool.

Boeken
Manik Sarkar - Ossenkop
Manik Sarkar

Ossenkop is een beeldend geschreven roman over succes en mislukking, over willen en kunnen, over het verstrijken van de tijd, en niet te vergeten: over vlees.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: