Zoeken
Maart 2024 verschijnt bij Lebowski:  Angelique
Het verhaal van Angelique Woudenberg, opgeschreven door Liddie Austin  

Maart 2024 verschijnt bij Lebowski: Angelique

Gepubliceerd op 6 december, 2023 om 12:13

Angelique is een ode aan het veelbewogen leven van een veerkrachtige vrouw

'Het was maar één avond. Ik weet dus niet veel. Ik weet alleen dat ik hem een heel knappe man vond.' Ssst, zei ze daarna, want het was niet de bedoeling dat mijn vader of mijn zussen ons zouden horen. 'Je moet het er maar met niemand over hebben. Kom, we gaan opstaan.'

Angelique wordt geboren in de Dapperbuurt in Amsterdam, in de jaren vijftig. Haar gezin is wit en Angelique is zwart. De hoop is dat wanneer iedereen doet alsof het allemaal heel normaal is, de buitenwereld dat ook zal doen. Toch worden er nieuwsgierige blikken in de kinderwagen geworpen en ondanks dat er veel liefde is, verlaat Angelique op jonge leeftijd haar ouderlijk huis. Jarenlang loopt ze op haar eigen, unieke pad totdat ze, na de zelfdoding van haar zoon, strandt. In Costa Rica kijkt ze voor het eerst terug op haar veelbewogen leven. In Angelique vertelt ze haar verhaal. Een verhaal over een vrouw die eigenlijk altijd vooruitkijkt. Een overlever, die ongelofelijk positief in het leven staat. Enerzijds een leven dat getekend is door tragiek, anderzijds een leven dat is ingekleurd door liefde, vriendschap en vrolijkheid.

Auteurs
Auteur: Angelique Woudenberg

Angelique Woudenberg is visagiste, o.a. van Humberto Tan, Katja Schuurman en Johnny de Mol. Ze is mental coach, deed diverse kappers- en visagie­opleidingen en werkt in de media. Angelique heeft twee kinderen: dochter Deborah en zoon Patrick en is samen met haar man Clyde.

Boeken
Angelique Woudenberg - Angelique
Angelique Woudenberg

Angelique is een ode aan het veelbewogen leven van een veerkrachtige vrouw

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: