Zoeken
28 november verschijnt bij Hollands Diep: 'Stad van de honden'  van Leon de Winter
Een virtuoze parabel over vrede, rouw, liefde en hondenpoep – Arjan Peters

28 november verschijnt bij Hollands Diep: 'Stad van de honden' van Leon de Winter

Gepubliceerd op 20 oktober, 2023 om 10:54, aangepast op 20 oktober, 2023 om 15:09

Met dit boek vieren we 50 jaar schrijverschap van Leon de Winter. In 1973 schrijft hij zijn eerste korte verhaal ‘Revolutie’, waarmee hij direct een schrijfwedstrijd wint én een publicatie (Bekroningen '73). Het begin van een glansrijke carrière.

Hersenchirurg Jaap Hollander  is gepensioneerd, gescheiden, en sinds de verdwijning van zijn dochter een dolende vader.

Tien jaar na haar verdwijning in de woestijn van Israël wordt bij hem een ernstige hersentumor gevonden. Hij wordt geopereerd en zijn herstel is wonderlijk.

Tegen alle logica in begint hij te hopen dat hij zijn dochter zal terugvinden. Hij heeft geen keuze: hij moet gaan zoeken. Hij doet dat samen met Ali, een hond van het Canaän-ras. Hun vriendschap zal zijn leven veranderen.

Auteurs
Auteur: Leon de Winter

Leon de Winter (1954) studeerde aan de filmacademie in Amsterdam. Zijn debuutroman De (ver)wording van de jongere Dürer werd bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs. Daarna verschenen vele succesvolle romans als Kaplan (1986), Hoffman's honger (1990), SuperTex (1991), Gods Gym (2002), Het recht op terugkeer (2008), VSV (2012) en Geronimo (2015). Zijn meest recente roman Het lied van Europa stond maandenlang in de bestsellerlijsten.

Boeken
Leon de Winter - Stad van de honden
Leon de Winter

Een wonderlijke vriendschap tussen een hersenchirurg en een pratende hond

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: