Zoeken
5 september verschijnt bij Murrow:  'Eigen zaak Sterke ondernemersverhalen' van John Schoorl
 Een literair-journalistieke zoektocht naar de drijfveer van ondernemers

5 september verschijnt bij Murrow: 'Eigen zaak Sterke ondernemersverhalen' van John Schoorl

Gepubliceerd op 11 juli, 2023 om 10:59

John Schoorl komt uit een familie van ondernemers. Vader en grootvader waren 'biermannen'. Als kind ging hij vaak met ze mee in de biervrachtwagen, de cafés langs, dranken afleveren. De talloze anekdotes en ontboezemingen die hij van kroegbazen hoorde, legden de kiem voor zijn levenslange liefde voor verhalen.

In Eigen zaak bewijst John Schoorl eer aan zijn achtergrond. Hij schrijft over ondernemers - van melkboer tot vibratorvorst, dancetycoon en vastgoedmagnaat - zoals dat zelden eerder is gebeurd: alsof zij literaire personages zijn. Hun worstelingen, angsten, successen en mislukkingen ballen zich op geestige en melancholische wijze samen tot een onvergetelijk portret van ondernemend Nederland.

Met onder meer:

Michel Perridon vastgoedmagnaat; Spinnin’ Records-oprichter en muziekmiljonair Eelko van Kooten; Xuan Tran loempiaverkoper, René Schoenmakers mede-oprichter van Catawiki; de gebroeders Rijkaart van Cappellen oprichters van Buienradar; Shawn Harristhe avocado queen’; Eric Idema, vibratorvorst (EasyToys); snackfabrikant Wim van Oer; Dennis Steenbakkers kattenkrabpalengigant; Jaap Haartsen bedenker van Bluetooth; Jan de Jong invloedrijke ondernemer en Tata Steel-bestrijder; Martijn Garritsen ofwel dj ‘Martin Garrix’, de diamantdynastie Gassan en Tiemen van Dijken de laatste melkboer van ’t Hogeland.

Auteurs
Auteur: John Schoorl

John Schoorl (1961) behoort tot de beste verslaggevers van Nederland. Hij is bekend van zijn eigenzinnige interviews en reportages in de Volkskrant, waarvoor hij een Tegel, De Loep, de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs won. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Buitenstaanders (2020), meerdere boeken met muziekverhalen en diverse dichtbundels.

Boeken
John Schoorl - Eigen zaak
John Schoorl

Verhalen over ongekende successen en onpeilbare mislukkingen, meesterlijk verteld door John Schoorl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: