Zoeken
Half april verschijnt bij Horizon:  'De middelste dochter' van Chika Unigwe
Een krachtig en universeel verhaal over vrouwelijkheid, veerkracht en keuzevrijheid

Half april verschijnt bij Horizon: 'De middelste dochter' van Chika Unigwe

Gepubliceerd op 13 maart, 2023 om 16:54

Op amper zeventienjarige leeftijd verliest Nani haar geliefde zus en vader. Onbegrepen door de rest van haar familie wordt ze misleid door een knappe, zelfbenoemde ‘man van God’ die alle antwoorden lijkt te bieden. Maar in plaats van samen met hem een betere toekomst op te bouwen, wordt Nani het slachtoffer van een onderdrukkende echtgenoot.

Zal ze de moed vinden om haar leven in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar het ware geluk? En tegen welke prijs?

‘Een oude Griekse mythe binnenstebuiten keren, en toch verrassend her-vertellen: bij Chika Unigwe leidt dat gegarandeerd tot vuurwerk.’ Tom Lanoye


'Intrigerend en teder.' Paula Hawkins

Auteurs
Auteur: Chika Unigwe

Chika Unigwe is een schrijfster van Nigeriaanse afkomst. Ze woonde lange tijd in België, promoveerde aan de Universiteit van Leiden en debuteerde in 2005 met de roman De feniks. Ze kreeg meerdere prijzen, waaronder de NLNG Prize for Literature voor Fata morgana. Ze schreef daarna de romans NachtdanserDe zwarte messias en de verhalenbundel Beter nooit dan laat. Momenteel woont ze in Atlanta, Georgia, waar ze werkt als Professor of Creative Writing.

Boeken
Chika Unigwe - De middelste dochter
Chika Unigwe

Een krachtig en universeel verhaal over vrouwelijkheid, veerkracht en keuzevrijheid

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: