Zoeken
16 mei verschijnt bij Hollands Diep: 'King' van Jonathan Eig
Het meest omvattende en complete portret dat ooit is geschreven over deze iconische figuur

16 mei verschijnt bij Hollands Diep: 'King' van Jonathan Eig

Gepubliceerd op 7 maart, 2023 om 20:00

De hoop die uitging van de 'I have a dream'-toespraak van Martin Luther King en de tragiek van zijn dood hebben het levensverhaal van deze briljante, doortastende en gecompliceerde man volledig overschaduwd. Want King droomde niet alleen, hij stelde ook eisen. Om de strijd van King beter te begrijpen doet dit boek niet alleen recht aan zijn radicale opvattingen en zijn betekenis voor de huidige samenleving, het probeert ook de ware Martin Luther King te reconstrueren uit de mist van hagiografieën. Want King was bovenal een mens en niet een heilige.

King, de eerste grote biografie van Martin Luther King jr. in meer dan veertig jaar, is gebaseerd op jarenlang onderzoek, honderden interviews en duizenden niet eerder gepubliceerde documenten, waaronder een grote hoeveelheid geheim materiaal van de FBI.

Hij beet op zijn nagels. Hij schreeuwde naar de tv. Hij rookte sigaretten en verborg dat voor zijn kinderen. Hij was chronisch te laat voor afspraken. Als jongeman probeerde hij zich twee keer van het leven te beroven, maar deed dat halfslachtig. Hij had een eigenaardig gevoel voor humor, wetende dat grof taalgebruik grappiger was uit de mond van een doopsgezinde predikant. Hij ging herhaaldelijk vreemd, zelfs toen hij wist dat de FBI hem schaduwde.

Auteurs
Auteur: Jonathan Eig

Jonathan Eig (1964) is journalist en schrijver. Hij publiceerde vijf biografiëen, meest recent die van Muhammad Ali die door Esquire Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste 35 sportboeken ooit.

Boeken
Jonathan Eig - King
Jonathan Eig

Het meest omvattende en complete portret dat ooit is geschreven over deze iconische figuur

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: