Zoeken
Begin mei verschijnt bij Lebowski: 'Iets warms graag' van Tamar Berends
Verrassend debuut van een groot talent: brutaal en kwetsbaar tegelijk  

Begin mei verschijnt bij Lebowski: 'Iets warms graag' van Tamar Berends

Gepubliceerd op 28 februari, 2023 om 15:50

Ronja woont in de Bijlmer en hangt vaak met haar Surinaamse buurmannen op straat. Ze is wat teruggetrokken, maar geniet van alle aandacht. De mannen ontfermen zich over haar. Toch is ze niet op haar plek. Ze drinkt en blowt te veel en voelt zich rusteloos. Ronja werkt in de zorg en probeert zich op de problemen van anderen te storten, om haar eigen demonen niet onder ogen te hoeven zien. Wanneer het haar te veel wordt, vertrekt ze halsoverkop naar Suriname.

Iets warms graag gaat over een constante worsteling met ongeschreven regels en opgelegde sociale conventies, over de heling van een trauma dat onder de oppervlakte ligt.

‘Sensueel, zinderend en hartverscheurend, maar niet zonder humor. Tamar schreef een gedurfde roman waarin ze de Surinaamse mannen stuk voor stuk levensecht neerzet. Ik heb hele hoofdstukken ademloos gelezen.’ Chris Polanen

‘Rauw, teder, tragikomisch en overdonderend.’ Maria Barnas

‘Verrassend herkenbaar en confronterend. Als zwarte man voel ik me door de schrijfster gehoord, begrepen, maar ook wakker geschud.’ Dwight van van de Vijver

 

Auteurs
Auteur: Tamar Berends

Tamar Berends (1994) studeerde in 2020 af aan de Gerrit Rietveld Academie, richting Beeld en Taal, en nam in 2022 deel aan het Slow Writing Lab. Ze schrijft proza en poëzie. Iets warms graag is haar debuutroman.

Boeken
Tamar Berends - Iets warms graag
Tamar Berends

Verrassend debuut van een groot talent: brutaal en kwetsbaar tegelijk

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: