Zoeken
14 maart verschijnt bij Hollands Diep 'Dolende zielen' van Cecile Pin
Er is het afscheid en daarna het uit het water vissen van de lijken - al het tussenliggende is speculatie.

14 maart verschijnt bij Hollands Diep 'Dolende zielen' van Cecile Pin

Gepubliceerd op 28 februari, 2023 om 08:00

Op een avond, kort nadat de Amerikaanse troepen Vietnam hebben verlaten, vluchten Anh en haar broertjes Thanh en Minh weg uit hun dorp om een gevaarvolle bootreis naar Hongkong te ondernemen. Hun ouders en vier jongere broertjes en zusjes maken de oversteek iets na hen met een andere boot, maar na een paar weken wordt duidelijk dat zij de tocht niet hebben overleefd.

Anh en haar broertjes staan er plotseling alleen voor, zonder thuis of familie. Ze komen terecht in opvangkampen, krijgen te maken met hervestigingsbureaus en worden door een speling van het lot opgenomen in het Engeland van Thatcher. Daar moeten ze op eigen kracht een nieuw bestaan zien op te bouwen, maar of dat lukt in een land dat niet bepaald op hen zit te wachten?

In dit schrijnende debuut is het relaas van de moeizame tocht van Anh en haar broers knap verweven met de observaties van Dao, hun omgekomen jongere broertje, die vanuit een oord tussen de levenden en de doden meekijkt, en met de notities van een onbekende onderzoekster die de verschillende elementen van dit vluchtelingenverhaal tot een geheel probeert te smeden. 

Auteurs
Auteur: Cecile Pin

Cecile Pin studeerde filosofie aan University College en King's College in Londen. Ze schrijft voor de Bad Form Review, behaalde de longlist van de Young Writer's Prize en won in 2021 de London Writers Award.

Boeken
Cecile Pin - Dolende zielen
Cecile Pin

Er is het afscheid en daarna het uit het water vissen van de lijken - al het tussenliggende is speculatie.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: