Zoeken
14 december verschijnt bij Horizon Rudi Vranckx:  'In Oekraine'
Een diepgravend relaas en grondige analyse van de oorlog

14 december verschijnt bij Horizon Rudi Vranckx: 'In Oekraine'

Gepubliceerd op 25 november, 2022 om 13:11

Op 24 februari 2022 ontwaakt de wereld ruw: Rusland valt buurland Oekraïne binnen. Poetin wil terugkeren naar het traditionele Rusland van het verleden en verandert onze toekomst drastisch.

Conflictjournalist  Rudi Vranckx trekt verscheidene keren en vele weken naar het front in  Oekraïne. Hij spreekt er met soldaten, burgers en hulpverleners. Hij  brengt verslag van een oorlog vol bloedvergieten, gruwel en  oorlogsmisdaden en met de dreiging van een nog grotere confrontatie, die van een nucleaire oorlog.

De vraag die iedereen hem steeds stelt: is dit het begin van de Derde Wereldoorlog?

‘De oorlog in Oekraïne voelt voor mij anders aan. Dit is de oorlog dichtbij, onze oorlog. Deze oorlog is extreem brutaal, alles en iedereen lijkt een doelwit.’ - RUDI VRANCKX

Auteurs
Auteur: Rudi Vranckx

Rudi Vranckx (1959) brengt al meer dan 30 jaar voor VRT verslag uit over oorlogen in de wereld. Door de jaren publiceerde hij verscheidene boeken over actuele conflicten. Voor zijn moed en toewijding in zijn journalistieke werk werd hij gehuldigd met de prestigieuze Carnegie Wateler Vredesprijs en met een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.

Boeken
Rudi Vranckx - In Oekraïne
Rudi Vranckx

Staat de wereld op de rand van de afgrond?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: