Zoeken
7 februari verschijnt bij Hollands Diep: 'Wij zijn van diamant' van Alex Boogers
Waar ligt de grens tussen onuitgesproken liefde en onbemind zijn?

7 februari verschijnt bij Hollands Diep: 'Wij zijn van diamant' van Alex Boogers

Gepubliceerd op 25 november, 2022 om 13:08

Wanneer de 21-jarige William onverwacht naar Seattle vertrekt, reist zijn broer Markus hem achterna. Een paar dagen later wordt het levenloze lichaam van Markus gevonden aan de voet van de Snoqualmie Falls.

Voordat William met het lichaam van Markus terugreist naar Vlaardingen krijgt hij bij de receptie van zijn hotel een laatste gift van zijn broer. Het blijkt een notitieboek van opa Lovitz, een joodse familievriend. Op weg naar het vliegveld begint William te lezen en zo ontdekt hij dat het tragische lot van zijn broer onontkoombaar was.

Wij zijn van diamant is een groots opgezette familiekroniek die laat zien hoe littekens uit het verleden generaties lang kunnen doorwerken: tussen vaders en zonen, moeders en dochters, tussen vrienden en broers.

 

Auteurs
Auteur: Alex Boogers

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L Lee met Het boek Estee. Drie jaar later debuteerde hij met Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Sinds die tijd heeft hij zich gevestigd als een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won Alleen met de goden in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Naast zijn werk als schrijver is Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.

Boeken
Alex Boogers - Wij zijn van diamant
Alex Boogers

Waar ligt de grens tussen onuitgesproken liefde en onbemind zijn?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: