Zoeken
Begin november verschijnt bij Lebowski: 'Rust' van Wensly Francisco
Meeslepende debuutroman van de maker van Rauw Curaçao, gebaseerd op zijn kansarme jeugd in Tilburg

Begin november verschijnt bij Lebowski: 'Rust' van Wensly Francisco

Gepubliceerd op 25 oktober, 2022 om 15:12, aangepast op 16 november, 2022 om 10:24

De jonge Lucci is gedoemd te mislukken. Vanuit een arm, gebroken en gewelddadig gezin op Curaçao belandt hij op zijn zevende in een achterstandswijk in Tilburg. Zijn vader nam de benen. Zijn moeder werkt keihard en ontpopt zich, uiteindelijk, tot drugskoningin.

Ondertussen droomt Lucci van een carrière als rapper of filmmaker, maar de werkelijkheid bestaat uit vernederingen, geweld en anarchie. De verleiding van de straat lonkt. Tegen alle verwachtingen in vecht hij voor een betere toekomst en wanneer hij geen andere uitweg meer ziet, besluit hij het leger in te gaan.

Een boek over afkomst en kansen: want met alleen hard werken kom je ‘er’ niet.

 

‘Wensly kwam met gestrekt been de mediawereld in en nam geen genoegen met de status-quo. Zijn militaire achtergrond maakt hem onverwoestbaar en een keiharde doorzetter, we zullen nog veel hem gaan horen en zien.’

 - Sinan Can, programmamaker bnnvara

‘Wensly Francisco maakt films vanuit het hoofd en vanuit het hart. Zijn werk is urgent, scherpzinnig, empathisch, vakkundig en hoogwaardig. Zijn werk zal je dan ook niet alleen raken, maar ook aan het denken zetten.’

- Mandela Wee Wee, acteur Mocro Maffia

Auteurs
Auteur: Wensly Francisco

Wensly Luciano Francisco (1980) is programma- en documentairemaker en vader van twee dochters. Hij hecht veel waarde aan (journalistieke) onafhankelijkheid, inclusiviteit en representatie. Met onder andere de docu(series) Rauw Curaçao, Zonen zonder vader, Bandidos, Stikken in het paradijs (Zembla) en een serie over bubbling is hij inmiddels een gevestigde naam in de media.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: