Zoeken
22 september verschijnt bij Hollands Diep: Een woelend lichaam van Daniël Vis
Een roman over nabijheid, mensen en het verlangen naar een lichaam om in te bestaan  

22 september verschijnt bij Hollands Diep: Een woelend lichaam van Daniël Vis

Gepubliceerd op 24 augustus, 2022 om 11:00

Een jongen wil zich op het leven werpen, maar wordt als puber geconfronteerd met het langdurige ziekbed en ten slotte de dood van zijn moeder. Als hij op zichzelf gaat wonen, merkt hij dat hij zijn jeugdherinneringen niet gemakkelijk van zich af kan schudden. Geplaagd door een gevoel van onveiligheid probeert hij relaties aan te gaan, maar steeds weer worstelt hij met eenzaamheid, angst en zelfverloochening. Wanneer een begrafenisonderneming hem in dienst neemt als lijkverzorger, begint hij in te zien hoe hij aan zijn eigen duisternis kan ontkomen.

Een woelend lichaam is een roman over verlangen naar nabijheid, naar mensen, naar een lichaam om in te bestaan. Daniël Vis schetst in afwisselend dromerige en pijnlijk wrange beelden een verhaal waarin wordt gezocht naar intimiteit en verzoening en naar wat het betekent om zorg te dragen, voor jezelf en voor anderen.

Auteurs
Auteur: Daniël Vis

Daniël Vis (1988) is dichter en schrijver. Van hem verschenen eerder de poëziebundels Crowdsurfen op laag water, Insect redux (genomineerd voor de J.C. Bloem-poëzieprijs) en Het weefsel. In 2021 ontving hij de tweejaarlijkse Frans Vogel-poëzieprijs voor dichters met een beginnend oeuvre. Een woelend lichaam is zijn debuutroman.

Boeken
Daniël Vis - Een woelend lichaam
Daniël Vis

Een roman over verlangen, nabijheid, mensen en naar een lichaam om in te bestaan

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: