Zoeken
Overamstel uitgevers neemt uitgeverij Rainbow over
Nadat Overamstel vorige week de nieuwe journalistieke uitgeverij Murrow van Casper Luckerhof aankondigde, maakt de uitgeverij vandaag bekend Uitgeverij Rainbow over te nemen. Hiermee bestaat Overamstel uit 9 uitgeverijen.

Overamstel uitgevers neemt uitgeverij Rainbow over

Gepubliceerd op 13 juli, 2022 om 11:15, aangepast op 13 juli, 2022 om 12:13

Uitgeverij Rainbow werd in de jaren 80 van de vorige eeuw opgericht door Maarten Muntinga als eerste onafhankelijke uitgeverij van pockets in Nederland. Al snel waren de pockets in alle boekhandels en kiosken te vinden, herkenbaar aan de gele rug en de opvallende regenboog. Rainbow werd daarmee een van de eerste merken in het Nederlandse boekenlandschap.

In 2012 werd de persoonlijke vennootschap van J.W. Groot (uitgever van De Harmonie) eigenaar van de befaamde pocketreeks. Hij wilde het kwaliteitsfonds graag in stand houden en gaf de uitgeverij onderdak in zijn pand aan de Herengracht. Toen Muntinga in 2016 afscheid nam van de uitgeverij werd de dagelijkse leiding overgenomen door Daniëlle Vermeulen. De pocketreeks werd in de jaren die volgden geroemd om de frisse vormgeving en de smaakvolle titelkeuze. Bestsellers zoals 1493 van Charles Mann, De wereld van gisteren van Stefan Zweig en Wild van Cheryl Strayed gingen tienduizenden keren over de toonbank en ook recentere uitgaven van bijvoorbeeld Circe van Madeline Miller en The Hate U Give van Angie Thomas ontwikkelden zich tot bestseller in de pocketuitvoering. 

Eind 2021 raakte Groot in gesprek met Martijn Griffioen en werd er besloten om Rainbow voort te zetten onder Overamstel uitgevers. Net als bij de vorige eigenaar zal de uitgeverij zelfstandig en onafhankelijk blijven opereren en de samenwerking voortzetten met vele uitgeverijen in Nederland en België waarvan de pockets worden uitgebracht door Rainbow.

Daniëlle Vermeulen: ‘Rainbow zal blijven werken zoals we de afgelopen jaren al deden, met vrijheid in titelkeuze en samenwerkingen. Commercieel gezien verwacht ik wel een volgende stap te kunnen maken met behulp van het team van Overamstel. Ik verheug me erop nog meer te gaan bouwen aan het merk, met behulp van mijn collega Linda Boutellier die onder andere de socialmediacampagnes verzorgt.

Met de komst van Rainbow bestaat Overamstel uitgevers uit negen uitgeverijen: Carrera Culinair, Hollands Diep, Horizon, Inside, Lebowski, Moon, Murrow, Rainbow en The House of Books. Met deze uitgeverijen is Overamstel uitgevers actief op vrijwel alle terreinen: literatuur, thrillers, geschiedenis, culinair, sport, journalistiek en kinderboeken, en met de komst van Rainbow ook pockets.

Meer informatie: rainbow.nl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: