Zoeken
Casper Luckerhof begint nieuwe journalistieke uitgeverij: Murrow
Schrijver en journalist Casper Luckerhof begint bij Overamstel Uitgevers de nieuwe uitgeverij Murrow. De imprint gaat zich geheel specialiseren in journalistieke boeken. De eerste drie auteurs zijn Volkskrant-journalist John Schoorl, Katrin Swartenbroux van De Morgen, en Myanmar-kenner Hans Hulst.

Casper Luckerhof begint nieuwe journalistieke uitgeverij: Murrow

Gepubliceerd op 4 juli, 2022 om 10:55, aangepast op 4 juli, 2022 om 11:35

Murrow biedt een platform aan Nederlandse en Vlaamse journalisten voor alle journalistieke genres: verhalende journalistiek, onderzoeksjournalistiek, reportages en het journalistieke memoir. De naam van de uitgeverij is ontleend aan de legendarische Amerikaanse journalist Edward R. Murrow, die met zijn krachtige reportages onvermoeibaar de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog op de kaart zette bij het grote Amerikaanse publiek.

Luckerhof werkte al eens binnen Overamstel Uitgevers, toen als acquirerend redacteur non-fictie bij Hollands Diep. De afgelopen drie jaar schreef hij hoofdzakelijk voor de Volkskrant als buitenlandredacteur en literair criticus. Hij werkte eerder als boekverkoper in de Kennemer Boekhandel en zat in het boekenpanel van DWDD. Zelf schreef hij twee boeken; in juni verscheen Rusteloos: gestrand in het land van Boeddha bij uitgeverij Ambo Anthos.

Luckerhof: ‘Ik vind het een geweldige eer dat ik dit imprint bij Overamstel mag beginnen. Het journalistieke boek kan veel meer zijn dan een bundeling reportages, en dat wil ik met Murrow laten zien. Daarom ben ik heel blij met juist deze eerste drie auteurs, die samen al meteen een grote verscheidenheid aan stijlen belichamen.’

Volkskrant-reporter John Schoorl, die zichzelf met elk stuk dat hij schrijft opnieuw lijkt uit te vinden, tekent voor twee boeken bij Murrow. Eind 2023 verschijnt het eerste boek, waarin hij op Schoorliaanse wijze de ziel van Nederland als ondernemersland blootlegt. Datzelfde jaar komen de boeken van Katrin Swartenbroux en Hans Hulst uit. Swartenbroux, sterjournalist van de Vlaamse krant De Morgen, werkt aan een Joan Didion-achtige essaybundel over de prangende dilemma's van de millennial-generatie. Hulst beschrijft in een literair-journalistiek memoir hoe hij de veelbelovende democratie van Myanmar van binnenuit kapot zag gaan na een verwoestende coup door de junta. Hij woonde zeven jaar in Myanmar, waar hij een succesvol mediabedrijf runde, totdat hij vorig jaar met zijn vrouw het land ontvluchtte. 

Met de komst van Murrow bestaat Overamstel uitgevers uit acht uitgeverijen: Carrera Culinair, Hollands Diep, Horizon, Inside, Lebowski, Moon, Murrow en The House of Books. Met deze uitgeverijen is Overamstel uitgevers actief op vrijwel alle terreinen; literatuur, thrillers, geschiedenis, kook-, sport en kinderboeken en met de komst van Murrow ook journalistieke boeken.

Meer informatie: murrow.nl

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: