Zoeken
Eind mei verschijnt bij Carrera Culinair: 'De chef die je wilt zijn' van Andy Baraghani
Andy Baraghani laat je in 120 recepten zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en kunt ontwikkelen – en de chef kunt worden die je wilt zijn.

Eind mei verschijnt bij Carrera Culinair: 'De chef die je wilt zijn' van Andy Baraghani

Gepubliceerd op 19 april, 2022 om 17:12, aangepast op 5 december, 2022 om 13:59

Andy Baraghani leerde koken in wereldwijd beroemde restaurants als Chez Panisse en Estela, maar zijn liefde voor smaak begon met de geruststellende huisgemaakte gerechten van zijn Iraanse ouders. Door de smaken van thuis te combineren met zijn professionele opleiding, evolueerde Baraghani in een culinaire influencer die zichzelf continu de vraag stelde: Wat voor chef wil ik worden?

Door die vraag voor zichzelf telkens opnieuw te beantwoorden staat Baraghani inmiddels bekend om het uitproberen van nieuwe technieken, het werken met gemakkelijk te vinden maar onderbenutte ingrediënten en het creëren van onverwachte combinaties.

Als hét talent achter de virale recepten van Bon Appétit creëert Baraghani smaken met een wow-factor en bereid hij bevredigende maaltijden met minimale poespas. Denk aan pikante basilicumgarnalen met gekarameliseerde limoen, geroosterde bieten met munt en sesam en kippenpoten met granaatappelglazuur en boteramandelen. Ook deelt hij belangrijke lessen (het belang vis zouten voordat het wordt bereid) en persoonlijke overtuigingen (waarom iedereen zijn geliefde Perzische eiergerecht kuku sabzi moet maken).

Auteurs
Auteur: Andy Baraghani

Andy Baraghani is eetschrijver en receptontwikkelaar en hét talent achter de vele virale recepten van het Amerikaanse foodmagazine Bon Appétit. Eerder werkte hij in de keuken bij de beroemde restaurants Chez Panisse en Estela. Zijn recepten staan bekend om de wow-factor en hij maakt het liefst bevredigende maaltijden met minimale poespas. Baraghani woont met zijn partner (en een enorme verzameling vijzels) in New York City.

Boeken
Andy Baraghani - De chef die je wilt zijn
Andy Baraghani

Baraghani laat je zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: