Zoeken
100.000 exemplaren verkocht van 'Fortuna’s kinderen' van Annejet van der Zijl
Overhandiging speciale editie bij Boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem

100.000 exemplaren verkocht van 'Fortuna’s kinderen' van Annejet van der Zijl

Gepubliceerd op 15 april, 2022 om 10:36, aangepast op 20 december, 2022 om 11:16

Donderdagavond 14 april is bestsellerauteur Annejet van der Zijl tijdens een lezing door uitgever Elco Lenstra (Hollands Diep) verrast met het 100.000ste exemplaar van Fortuna’s kinderen, dat sinds begin oktober maar liefst 28 weken onafgebroken in De Bestseller 60 staat.

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Na een carrière in de journalistiek debuteerde ze in 1998 met Jagtlust, gevolgd door Anna, de alom geprezen biografie van Annie M.G. Schmidt en de megaseller Sonny Boy. Met haar biografie over prins Bernhard (2009) promoveerde ze als historica. De Amerikaanse prinses (2015) werd een Wall Street Journal-bestseller en stond in Nederland maandenlang in de top van de bestsellerlijsten.

‘Wat geweldig dat juist dit boek in deze tijd zoveel weerklank vindt. Ik ben alle mensen  dankbaar die in erin geloofden en achter mij hebben gestaan’. Annejet van der Zijl

Annejets werk werd veelvuldig bekroond, verfilmd en vertaald. Voor haar oeuvre ontving ze onder meer de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Als Boekenweekauteur 2020 schreef ze het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, dat als basis diende voor Fortuna’s kinderen, haar zevende boek.

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl

De meest recente bestseller nu als midprice

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: