Zoeken
Eind mei verschijnt bij Carrera Culinair:  'Java' van Maureen Tan
Het nieuwe kookboek met 150 recepten van bestsellerauteur Maureen Tan (auteur van De bijbel van de Indonesische keuken, meer dan 20.000 ex. verkocht)

Eind mei verschijnt bij Carrera Culinair: 'Java' van Maureen Tan

Gepubliceerd op 24 maart, 2022 om 15:22, aangepast op 5 december, 2022 om 13:59

In Java duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familie-herinneringen zijn eraan verbonden.'

Veel ‘typisch Indonesische’ gerechten, ingrediënten en smaakmakers vinden hun oorsprong op Java, waaronder sambal en saté. De Javaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van veel specerijen en kruiden. De ultieme balans tussen alle verschillende smaakmakers is in de Javaanse keuken haast nog belangrijker dan het gerecht zelf. De smaak van de boemboe is wat telt.

Auteurs
Auteur: Maureen Tan

Maureen Tan (1969) groeide op met de Indonesische keuken. Met haar kookschool Anak Bungsu, wat 'derde kind' betekent, leert Maureen iedereen authentiek Indonesisch koken. Zo eert ze niet alleen de Indonesische keuken, maar ook de recepten die haar moeder haar in vele kookschriftjes naliet.

Boeken
Maureen Tan - Java
Maureen Tan

Het nieuwe kookboek van bestsellerauteur Maureen Tan.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: