Zoeken
Eind mei verschijnt bij Lebowski Publishers:  'Het boek van Job' van Annemarie Haverkamp
Een leven in columns: liefdevolle levenslessen van een zeldzaam jongetje

Eind mei verschijnt bij Lebowski Publishers: 'Het boek van Job' van Annemarie Haverkamp

Gepubliceerd op 22 maart, 2022 om 15:22

Job kan niet staan en niet lopen. Niet lezen en niet rekenen. Vrolijk en ongecompliceerd begint hij elke ochtend aan een nieuwe dag. Job heeft geen weet van zijn eigen broze gezondheid, van oorlogen of van mensen die elkaar naar het leven staan.

Achttien jaar lang beschreef Annemarie Haverkamp de wereld door de ogen van haar zoon Job. Ze begon al met haar columnserie in De Gelderlander toen ze zwanger was, in dezelfde periode dat Máxima ook haar eerste kind verwachtte. Totaal onverwacht bleek Job bij zijn geboorte een zeldzame chromosoomafwijking te hebben.

Annemarie documenteerde zijn hele leven, tot hij bijna achttien jaar later, in november 2021, overleed. In Het boek van Job laat ze zien hoe bijzonder de alledaagse dagen met Job waren. Dit is een monument voor een ontwapenend kind en het warme gezin waarin hij altijd zichzelf kon zijn.

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Boeken
Annemarie Haverkamp - Het boek van Job
Annemarie Haverkamp

Dit is een monument voor een ontwapenend kind en onvoorwaardelijke liefde.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: