Zoeken
10 mei verschijnt bij Lebowski Publishers: 'Hier zijn is niet de bedoeling' van Lauranne van Grinsven
Ontroerende en geestige debuutroman over vasthouden en loslaten

10 mei verschijnt bij Lebowski Publishers: 'Hier zijn is niet de bedoeling' van Lauranne van Grinsven

Gepubliceerd op 22 maart, 2022 om 15:19

Als iemand vroeg waar Saar vandaan kwam, zei ze 'Brabant'. Als iemand zei: 'Dat hoor je niet,' lichtte ze een beetje op. Ze forceerde haar zachte g tot een hardere variant. Ze zei nooit meer 'ons mam' maar 'mijn moeder'. Afstand wilde ze, en van haar familie nog het meest.

Door het overlijden van haar opa moet Saar terug naar haar geboortedorp. Het dorp waar verdriet in een borstzakje past en de dood ruikt naar sudderlappen met spekjus. Als haar oma haar vraagt om te blijven, wordt Saar gedwongen om zich opnieuw te verhouden tot haar familie, en in het bijzonder tot haar moeder.
Een benauwde week volgt, met een dode opa in de woonkamer en vervolgens in de schuur. Iedereen doet zijn best om het gezellig te houden, alleen Saars moeder weet zich geen raad. In dat opzicht is er nog altijd niets veranderd.

Hier zijn is niet de bedoeling is de ontroerende en geestige debuutroman van Lauranne van Grinsven. Met een volstrekt eigen vertelstem weet ze op een indringende manier het verhaal te van een meisje dat, hoewel ze iedereen op afstand houdt, niets liever wil dan gezien worden.

Auteurs
Auteur: Lauranne van Grinsven

Lauranne van Grinsven (1991) studeerde Creative Writing aan ArtEZ. Haar stijl is kort, fragmentarisch, teder en rauw. Het thema loslaten en vasthouden staat centraal in haar werk. Hier zijn is niet de bedoeling is haar debuutroman.

Boeken
Lauranne van Grinsven - Hier zijn is niet de bedoeling
Lauranne van Grinsven

Ontroerende en geestige debuutroman over vasthouden en loslaten

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: