Zoeken
17 februari verschijnt bij Inside: 'ANDY! Van topvoetballer tot mediaman' van Eddy van der Ley
Van gecrashte voetbalprof tot succesvol media-ondernemer

17 februari verschijnt bij Inside: 'ANDY! Van topvoetballer tot mediaman' van Eddy van der Ley

Gepubliceerd op 18 januari, 2022 om 12:26, aangepast op 19 januari, 2022 om 15:08

In zijn eerste boek Geen genade schetste Andy van der Meijde in 2012 een stoer én onthutsend beeld van zijn leven als profvoetballer, met seksuele escapades, drugsgebruik en een gecrashte loopbaan als smeuïge ingrediënten. Tien jaar later is er een opvolger, dit keer met een optimistischer ondertoon.

Andy! gaat over het nieuwe leven van de ex-topvoetballer, die door zijn hoge gunfactor is uitgegroeid tot een heus A-merk én een succesvol media-ondernemer. Zelf ontworpen (online-) programma's als Bij Andy in de Auto en Andy's cribs bieden vederlicht entertainment, maar genieten een mateloze populariteit bij honderdduizenden volgers. Voor Andy! duikt Van der Meijde met schrijver Eddy van der Ley in de ontstaansgeschiedenis van de 'nieuwe Andy' en gaat hij in gesprek met mensen die een belangrijke rol vertolken in zijn leven, zoals Sjaak Swart, Mitchell Dijks, moeder Agnes, echtgenote Melisa, vriend Tonny en manager Danny.

Andy! gaat ook over zijn spirituele kant, over de moeizame band met de dochters uit zijn eerste huwelijk en over zijn autistische trekjes, onder meer resulterend in even hilarische als mislukte avonturen als zanger en kickbokser. Het maakt Andy! tot een onvervalst feel good-boek in sombere corona-tijden, tot een uniek document met veel humor en interactie, nooit eerder vertelde anekdotes en een heuse waarschuwing. 'Want ik mag dan een soort van zakenman zijn geworden, als mensen me proberen te fucken, komt de straatvechter in me naar boven.'

Auteurs
Auteur: Eddy van der Ley

Eddy van der Ley (1968) is schrijver, journalist, presentator en theatermaker. Hij runt zijn eigen mediabedrijf, was 25 jaar verslaggever van het AD en scoorde recent een reeks bestsellers, zoals Niet zeiken, voetballen! (2017, over topscheidsrechter Bas Nijhuis), Hoi papa (2019, over de herrijzenis van ex-voetballer Michel Boerebach), Recht voor z'n raap (2020, over trainer Gertjan Verbeek) en Niet het mooiste meisje van de klas (2021, over ex-Miss Universe Kim Kötter).

Boeken
Eddy van der Ley - Andy!
Eddy van der Ley

Van gecrashte voetbalprof tot succesvol media-ondernemer

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: