Zoeken
13 oktober verschijnt bij Hollands Diep 'Dagen in huis' van Roelof ten Napel
In Dagen in huis wordt onze meest alledaagse omgeving voorzichtig bekeken

13 oktober verschijnt bij Hollands Diep 'Dagen in huis' van Roelof ten Napel

Gepubliceerd op 5 oktober, 2021 om 11:00

De gedichten in Dagen in huis vertrekken steeds vanuit benaderbare beelden: een hand, een wolk, een raam, een dier. De vanzelfsprekende indrukken die ze oproepen, worden subtiel afgetast, en het meest vanzelfsprekende kenmerk van de poëzie - de metafoor - wordt langzaam heruitgevonden.

IETS OVER RUST

Had ik in het ogenblik waarin ik gelukkig was veel meer kunnen zijn dan dat? Of was geluk wat overbleef toen het moment was uitgeput - een luwte die zichzelf niet schiep.

In Dagen in huis worden onze meest bestendige metaforen voorzichtig ontmanteld. In de kieren die ontstaan doemen vragen op. Wat komt er na verwondering? Hoe leven we ons beter in? En waar vinden we geluk?
 

Auteurs
Auteur: Roelof ten Napel

Roelof ten Napel (Joure, 1993) is dichter, essayist en schrijver. Hij ontving de Grote Poëzieprijs voor Dagen in huis, en werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëziedebuutprijs. Zijn poëzie is vertaald, en zijn roman Het leven zelf werd bewerkt voor toneel. Over het zwijgen is zijn derde roman.

Boeken
Roelof ten Napel - Dagen in huis
Roelof ten Napel

In Dagen in huis worden vergelijkingen voorzichtig ontmanteld. De meest vanzelfsprekende en alledaagse beelden worden gebruikt om belangrijke vragen te stellen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: