Zoeken
13 oktober verschijnt bij Hollands Diep 'Dagen in huis' van Roelof ten Napel
In Dagen in huis wordt onze meest alledaagse omgeving voorzichtig bekeken

13 oktober verschijnt bij Hollands Diep 'Dagen in huis' van Roelof ten Napel

Gepubliceerd op 5 oktober, 2021 om 11:00

De gedichten in Dagen in huis vertrekken steeds vanuit benaderbare beelden: een hand, een wolk, een raam, een dier. De vanzelfsprekende indrukken die ze oproepen, worden subtiel afgetast, en het meest vanzelfsprekende kenmerk van de poëzie - de metafoor - wordt langzaam heruitgevonden.

IETS OVER RUST

Had ik in het ogenblik waarin ik gelukkig was veel meer kunnen zijn dan dat? Of was geluk wat overbleef toen het moment was uitgeput - een luwte die zichzelf niet schiep.

In Dagen in huis worden onze meest bestendige metaforen voorzichtig ontmanteld. In de kieren die ontstaan doemen vragen op. Wat komt er na verwondering? Hoe leven we ons beter in? En waar vinden we geluk?
 

Auteurs
Auteur: Roelof ten Napel

Roelof ten Napel (Joure, 1993) is dichter en schrijver. Zijn poëziedebuut, Het woedeboek (2018), werd genomineerd voor De Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëzie-debuutprijs Aan Zee. Ook zijn tweede bundel In het vlees (2020) werd lovend ontvangen. Eerder verschenen van zijn hand de romans Constellaties (2014), Het leven zelf (2017) en Een zoon van (2020), en in 2015 was hij laureaat van het C.C.S. Crone-stipendium.

Boeken
Roelof ten Napel - Dagen in huis
Roelof ten Napel

Bekroond met de Grote Poëzieprijs 2022

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: