Zoeken
4 november verschijnt bij Hollands Diep: Tanja Nijmeijer - van guerrilla naar vredesproces
Tanja Nijmeijer in haar eigen woorden.

4 november verschijnt bij Hollands Diep: Tanja Nijmeijer - van guerrilla naar vredesproces

Gepubliceerd op 22 september, 2021 om 14:04, aangepast op 23 september, 2021 om 09:16

“Ik ben bij de guerrilla gegaan in de vaste overtuiging dat ik de jungle nooit meer uit zou komen. Dat ik mijn leven zou wijden aan en zou geven voor een revolutionair ideaal. 

In 2012 besloot die guerrilla dat er een vredesproces moest komen dat, in tegenstelling tot eerdere pogingen, ook nog eens tot een ontwapeningsproces leidde. Mijn leven in de jungle werd plotseling onderbroken en ik begon mijn re-integratieproces in de Colombiaanse samenleving. Pech? Geluk? Een geluk bij een ongeluk?

Dit boek is een relaas van wat ik gezien en beleefd heb. Dat hoeft niet per se te passen in het referentiekader dat de meeste Europeanen van de FARC, of van Colombia, hebben. 

Er zijn getuigenissen beschikbaar van slachtoffers van ontvoeringen, van soldaten, van politici, maar dit is mijn verhaal, de getuigenis van iemand die er nog steeds van over¬tuigd is dat er een andere wereld mogelijk is.”

Auteurs
Auteur: Tanja Nijmeijer

Tanja Nijmeijer werd in 1978 geboren in Denekamp en sloot zich in 2002 na haar studie aan bij de FARC. In 2007 kwam zij voor het eerst in het nieuws nadat zij haar dagboek na een aanval van het Colombiaanse leger in de jungle verloor. In 2012 nam ze deel aan de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering.

Boeken
Tanja Nijmeijer - Tanja Nijmeijer
Tanja Nijmeijer

Tanja Nijmeijer in haar eigen woorden

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: