Zoeken
Voormalig president Barack Obama en muzikant Bruce Springsteen ontmoeten elkaar en vertellen hun Amerikaanse verhalen in 'Renegades: Born in the USA'
In samenwerking met Higher Ground kondigt Penguin Random House vandaag de wereldwijde publicatie aan op 26 oktober 2021 van RENEGADES: BORN IN THE USA, een serie openhartige, intieme en onderhoudende gesprekken tussen Barack Obama, de vierenveertigste president van de Verenigde Staten, en muzieklegende Bruce Springsteen.

Voormalig president Barack Obama en muzikant Bruce Springsteen ontmoeten elkaar en vertellen hun Amerikaanse verhalen in 'Renegades: Born in the USA'

Gepubliceerd op 22 juli, 2021 om 12:43, aangepast op 20 augustus, 2021 om 11:30

Het nieuws werd aangekondigd door Markus Dohle, algemeen directeur van Penguin Random House, die de wereldrechten verwierf van Deneen Howell van Williams & Connolly LLP. Ook het boekomslag is onthuld, hier te bekijken.

RENEGADES: BORN IN THE USA is een verslag van de gesprekken die Obama en Springsteen voerden in hun gelijknamige Spotify-podcast, een coproductie die wereldwijd de best beluisterde podcast is op het Spotify-platform. Tijdens die intieme gesprekken wisselen ze bijzondere verhalen en overpeinzingen uit over het leven, de muziek en hun niet aflatende liefde voor Amerika, met al zijn uitdagingen en tegenstrijdigheden. RENEGADES wordt gepubliceerd in groot formaat, is rijk geïllustreerd en bevat zeldzame en exclusieve foto’s uit de persoonlijke collectie van de auteurs en nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal, waaronder Springsteens met de hand geschreven songteksten en Obama’sgeannoteerde toespraken. Dat levert een fascinerend en schitterend geïllustreerd portret op van twee excentrieke mannen, een zwarte en een witte, die het Amerikaanse verhaal mede hebben vormgegeven.

President Barack Obama en Bruce Springsteen hebben een aantal dagen met elkaar zitten praten. Gezien hun uiteenlopende achtergrond en verschillende levenservaring zou je zeggen dat ze weinig gemeenschappelijks hebben. Maar president Obama schrijft daarover op de beginpagina’s van RENEGADES het volgende: ‘In de loop van de jaren zijn we erachter gekomen dat we bepaalde gevoeligheden met elkaar delen. Dat gaat over werk, over het gezin, en over Amerika. Ieder op zijn eigen manier hebben Bruce en ik een vergelijkbaar traject gevolgd waarbij we hebben geprobeerd het land te doorgronden dat ons zoveel gegeven heeft. We hebben geprobeerd de verhalen van de Amerikanen vast te leggen. En we hebben geprobeerd een manier te vinden om onze eigen zoektocht naar betekenis, waarheid en gemeenschapszin in verband te brengen met het grotere verhaal over Amerika.’

In RENEGADES: BORN IN THE USA wordt de lezer uitgenodigd zich bij deze twee al zo lang bevriende mannen te voegen in een opnamestudio die vol stond met tientallen gitaren, waarbij ze ten minste één keer een rit met een Corvette hebben gemaakt. Ze spraken over het huwelijk en het vaderschap, over rassenkwesties en mannelijkheid, over de verleiding van het onbekende avontuur en de lokroep terug naar huis, over een aantal inspirerende Amerikaanse helden uit de geschiedenis, en over muziek. Er is veel over muziek gepraat.

Tijdens de gesprekken vertellen ze over het verlangen om in hun carrière een groter en waarachtiger verhaal over Amerika te vertellen, al moest daar nu en dan een prijs voor worden betaald, en ze onderzoeken samen hoe het verscheurde Amerika de weg naar eenheid weer zou kunnen terugvinden.

Springsteen zegt daar in zijn inleiding van RENEGADES het volgende over: ‘We hebben diepgaande gesprekken gevoerd over de roeping van het land, de bevoorrechte positie van zijn burgers, en over de vernietigende, afzichtelijke en immorele krachten die zich manifesteren en alles wat er is bereikt proberen af te breken. Dit is een periode van waakzaamheid, waarin ons wezen serieus op de proef wordt gesteld. Stevige gesprekken over onze identiteit en over wie we willen zijn kunnen misschien dienen als bescheiden leidraad voor een aantal van onze medeburgers. [...] Dit is een periode waarin we serieus moeten overwegen wie we willen zijn en wat voor een land we willen achterlaten voor onze kinderen. Laten we het beste dat we te bieden hebben door onze vingers glippen, of gaan we de brand eensgezind blussen? In dit boek vindt u geen antwoorden op deze vragen.

Wel vindt u twee mannen die op zoek zijn en er alles aan doen om voor elkaar te krijgen dat we in ieder geval betere vragen gaan stellen.’

President Obama schrijft daarover: ‘De gesprekken die Bruce en ik in 2020 voerden, bezitten de urgentie die ze toen ook al hadden. Ze vormen de weerslag van onze aanhoudende pogingen erachter te komen hoe we op dit punt terecht zijn gekomen en hoe we een verbindend verhaal kunnen vertellen waarin we een begin kunnen maken met het nader tot elkaar brengen van Amerika’s idealen en de realiteit waarin het land zich bevindt.’

De Engelstalige gedrukte editie van het boek, dat in de Verenigde Staten en Canada zal worden gepubliceerd door Crown, heeft een omvang van 320 bladzijden en bevat meer dan 350 kleurenfoto’s en illustraties. De verkoopprijs in de Verenigde Staten bedraagt 50 dollar, in Canada 65 dollar. De digitale editie gaat 17,99 dollar kosten in de Verenigde Staten en 21,99 dollar in Canada. Er zal ook een Spaanstalige editie beschikbaar zijn met als titel RENEGADOS. Informatie over het boek is beschikbaar op www.renegadesbook.com.

Een Engelstalige editie van RENEGADES zal in het Verenigd Koninkrijk en de landen van het Gemenebest worden gepubliceerd door Viking, een imprint van Penguin General Books, van Penguin Random House UK. Het boek zal in vertaling worden gepubliceerd in zeven talen: in het Spaans door Debate/Penguin Random House Grupo Editorial, in het Duits door Penguin Verlag/Penguin Random House Verlagsgruppe, in het Portugees (Brazilië) door Companhia das Letras, in het Portugees (Portugal) door Objectiva/Penguin Random House Grupo Editorial, in het Frans door Les éditions Fayard, in het Italiaans door Garzanti en in het Nederlands door Hollands Diep.

Klik hier voor het bekijken van een video over RENEGADES. Klik hier voor het luisteren naar de podcast Renegades: Born in the USA.

Barack Obama was de vierenveertigste president van de Verenigde Staten. Hij werd in november 2008 gekozen en diende twee termijnen. Hij is de schrijver van drie #1 New York Times-bestsellers: Dreams from My Father, The Audacity of Hope en A Promised Land. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Met zijn vrouw Michelle woont hij in Washington, DC. Ze hebben twee kinderen, Malia en Sasha.

Bruce Springsteen is toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Hij ontving twintig Grammy Awards, een Academy Award en een Tony Award en is erelid van het Kennedy Center. Hij is de schrijver van de New York Times-bestseller Born to Run en kreeg in 2016 de Presidential Medal of Freedom uitgereikt. Hij woont met zijn gezin in New Jersey.

Crown is een imprint van de Random House Publishing Group, een onderdeel van Penguin Random House, ’s werelds grootste uitgever van publieksboeken. Het streven van de uitgeverij is gericht op het aanmoedigen van de liefde voor het boek door lezers over de gehele wereld in contact te brengen met auteurs en hun geschriften. Het bedrijf, dat wereldwijd meer dan 10.000 mensen in dienst heeft, werd op 1 juli 2013 opgericht door Bertelsmann en Pearson. Sinds 1 april 2020 is Bertelsmann volledig eigenaar van het bedrijf. Met meer dan 300 imprints en handelsmerken in zes continenten geeft Penguin Random House fictie en non-fictie uit voor volwassenen en kinderen. Daarnaast omvat Penguin uitgeverijen van digitale Engels- en Spaanstalige boeken die wereldwijd in meer dan twintig landen actief zijn. Penguin Random House geeft elk jaar meer dan 15.000 nieuwe titels uit en verkoopt jaarlijks dan 600 miljoen gedrukte, audio- en e-books. Tot het fonds behoren meer dan tachtig Nobelprijswinnaars en honderden van de meest gelezen auteurs ter wereld.

Higher Ground, dat is opgericht door president Barack Obama en Michelle Obama, vertelt krachtige, onderhoudende en informerende verhalen die inspireren en nieuwe en diverse stemmen uit de entertainmentwereld voor het voetlicht brengen. Exclusief voor Netflix produceert Higher Ground films en tv-programma’s, en exclusief voor Spotify maakt men podcasts. De eerste film die het bedrijf uitbracht, American Factory, kreeg in 2019 de Oscar voor beste documentaire, en de eerste podcast,The Michelle Obama Podcast, is de best beluisterde Spotify Original tot nu toe. Tot de door Higher Ground uitgebracht films behoren Becoming, geregisseerd door Nadia Hallgren, en de voor een Oscar genomineerde documentaire Crip Camp. Waffles + Mochi, de eerste tv-serie van het bedrijf, die in maart 2021 enthousiast werd ontvangen door het publiek. Het bedrijf produceert de populaire podcast Renegades: Born in the USA, een reeks gesprekken tussen president Barack Obama en Bruce Springsteen, en onlangs werd Tell Them, I Am uitgebracht, een reeks podcasts met universele verhalen uit de moslimwereld.

Auteurs
Auteur: Barack Obama

Barack Obama was de 44ste president van de Verenigde Staten, die in november 2008 werd gekozen en zijn ambt twee termijnen lang bekleedde. Hij is de auteur van twee New York Times-bestsellers: Dromen van mijn vader en De herovering van de Amerikaanse droom. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Hij woont in Washington D.C., samen met zijn vrouw Michelle. Ze hebben twee dochters, Malia en Sasha.

Auteur: Bruce Springsteen

Bruce Springsteen is toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Hij ontving twintig Grammy Awards, een Academy Award en een Tony Award en is erelid van het Kennedy Center. Hij is de schrijver van de New York Times-bestseller Born to Run en kreeg in 2016 de Presidential Medal of Freedom uitgereikt. Hij woont met zijn gezin in New Jersey.

Boeken
Barack Obama & Bruce Springsteen - Renegades
Barack Obama & Bruce Springsteen

Openhartige, onthullende en onderhoudende gesprekken tussen Barack Obama en Bruce Springsteen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: