Zoeken
Half september verschijnt bij Carrera Culinair 'Cuisine Carine' van Karin Gaasterland
Het kookboek dat je iedere dag weer opnieuw erbij pakt voor culinaire inspiratie

Half september verschijnt bij Carrera Culinair 'Cuisine Carine' van Karin Gaasterland

Gepubliceerd op 9 juli, 2021 om 08:23, aangepast op 9 juli, 2021 om 08:43

Men wil vaak weten hoe het werkt in mijn hoofd. Eenvoudig, want ik denk aan niets anders dan aan eten. De beste gerechten ontstaan in mijn hoofd. Dit is wie ik ben, dat is wat ik doe. In de loop der jaren ben ik mijn verhaal - dat van een leven lang koken - gaan opschrijven: recepten, geschiedenis, achtergronden, mijn favoriete plekken, inspiratie en keukenfilosofie.

Voor mij gaat koken niet uitsluitend over techniek of nauwkeurige receptuur. Natuurlijk, kennis is handig en chef word je niet zomaar. Maar ook gaat het over smaak, creativiteit en de durf om iets neer te zetten. Met jouw smaken en met mooie producten. Op zoek naar de perfecte balans in de pan. Ruiken, proeven, proberen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn om verrassend te smaken.

Kortom, dit boek is voor mensen die – net als ik – van het leven houden, niet op dieet zijn en inspiratie halen uit het kleine. Een boek dat je naar je eigen hand kunt zetten. In je keuken thuis of en voyage (dit boek is bij uitstek geschikt om in je koffer te gooien). En als een gerecht niet uitpakt zoals bedacht: schouders recht, beetje bluffen en doen alsof het zo is bedacht. Geloof me: dat werkt.

Auteurs
Auteur: Karin Gaasterland

Karin Gaasterland opende in 1995 het populaire restaurant Balthazar's Keuken aan de Elandsgracht in Amsterdam. Daar was ze als chef meer dan twintig jaar verantwoordelijk voor de keuken en het ontwikkelen van de wekelijks wisselende menu's en gerechten. In 2018 begon ze aan een nieuw avontuur: Cuisine Carine; een restaurant zonder vaste locatie. Koken zonder grenzen, geïnspireerd door de ingrediënten en de mensen die ze overal tegenkomt.

Boeken
Karin Gaasterland - Cuisine Carine
Karin Gaasterland

Het kookboek dat je er iedere dag weer opnieuw bij pakt voor culinaire inspiratie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: