Zoeken
9 september verschijnt bij Hollands Diep: 'De oorlog om Gloria' van Atticus Lish
Een ontroerend en aangrijpend verhaal over vaders en zonen, zonen en moeders, en de lijdensweg van een jongen naar volwassenheid

9 september verschijnt bij Hollands Diep: 'De oorlog om Gloria' van Atticus Lish

Gepubliceerd op 8 juli, 2021 om 14:48

Corey Goltz is vijftien wanneer zijn moeder, Gloria, gediagnosticeerd wordt met ALS. Vervreemd van zijn vader en verantwoordelijk voor zijn moeders en zijn eigen behoeften, besluit Corey koste wat kost de held te zijn die Gloria nodig heeft. Een ontroerend en aangrijpend verhaal over vaders en zonen, zonen en moeders, en de lijdensweg van een jongen naar volwassenheid.

Wanneer Coreys vader, Leonard, weer in beeld komt, worden Coreys waarden over eer, liefde, plicht, devotie en het gebruik en misbruik van macht op de proef gesteld. Leonard is een charismatisch en wrede man met een enorme aantrekkingskracht en een dubieus karakter die Gloria en Corey jarenlang verwaarloosd heeft. Wanneer Corey de rol van zijn vader in zijn familie begint te begrijpen, hoe dichter hij komt bij het ontmaskeren van een onvoorstelbaar geweld.

Tekenend tegen de achtergrond van een klein dorpje in Massachussetts aan het begin van de 21ste eeuw, waar arbeiders botsen met de intellectuele wereld van Boston en Cambridge, vertelt De oorlog om Gloria het verhaal van een schrijnende jeugd en volwassenheid, wiens verlangen om zijn moeder te beschermen uitmondt in een ontmanteling - en verwoesting - van de mythe rondom zijn vader. Een aangrijpend en onuitwisbaar verhaal van een van de meest getalenteerde nieuwe stemmen binnen Amerikaanse fictie.

Auteurs
Auteur: Atticus Lish

Atticus Lish is vertaler Chinees-Engels. Hij heeft in fabrieken en fastfoodtenten gewerkt, als bouwvakker, personal trainer, verhuizer, bewaker en telemarketeer. Hij zat kort bij het Korps Mariniers in de oorlogvrije periode tussen de Golfoorlog en 11 september. Atticus is de zoon van Gordon Lish, de beroemde redacteur van o.a. Raymond Carver en Don DeLillo. Ter voorbereiding op het volgende leven was zijn veelgeprezen debuut waarmee hij de PEN/Faulkner prijs voor fictie won.

Boeken
Atticus Lish - De oorlog om Gloria
Atticus Lish

Een ontroerend en aangrijpend verhaal over vaders en zonen, zonen en moeders, en de lijdensweg van een jongen naar volwassenheid van de winnaar van de PEN/Faulkner-prijs

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: