Zoeken
1 juli verschijnt bij Hollands Diep: 'Hoe zijn we hier gekomen?' van Eva van Manen
De debuutbundel van artiest, songwriter en producer Eva van Manen

1 juli verschijnt bij Hollands Diep: 'Hoe zijn we hier gekomen?' van Eva van Manen

Gepubliceerd op 24 juni, 2021 om 15:05

Geveld door Covid-19 brengt een jonge vrouw twee maanden door in bed. Beperkt in haar bewegingsvrijheid, springt ze heen en weer tussen situaties waarin machtsverhoudingen een rol spelen. Ziek- tegenover gezond zijn, mannen tegenover vrouwen en het geheel tegenover het individu.

Als jonge vrouw die een zwaar ziekbed heeft beleefd, kan ze zich niet ontrekken aan de pure willekeur. Het is toeval wie ziek wordt, wie binnen bepaalde grenzen geboren wordt en wie als vrouw.

In Hoe zijn we hier gekomen? spit ze in haar herinneringen op zoek naar de wortels van de vraag hoe we hier gekomen zijn. In dit land, dit lichaam en dit politieke klimaat. De bundel is een aaneenrijging van schurende situaties en gedachten, in verre oorden en dichtbij huis.

Auteurs
Auteur: Eva van Manen

Eva van Manen (1989) is artiest, dichter, songwriter en producer. Haar debuutalbum Politiek & Liefde overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een persoonlijke invalshoek. Ze onderzoekt waar politiek en liefde elkaar treffen. Het lied Omdat we verdergaan afkomstig van Politiek & Liefde werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2021.

Boeken
Eva van Manen - Hoe zijn we hier gekomen?
Eva van Manen

De debuutbundel van artiest, songwriter en producer Eva van Manen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: