Zoeken
Zojuist verschenen bij Inside: Voetbal in Europa van Erik Brouwer
Het verhaal van het voetbal is te lezen als een bijzondere geschiedenis van onszelf

Zojuist verschenen bij Inside: Voetbal in Europa van Erik Brouwer

Gepubliceerd op 14 juni, 2021 om 11:56

Sportschrijver Erik Brouwer maakte een grote reis door ons continent. In de voetsporen van Geert Mak schreef hij Voetbal in Europa, en vatte daarmee de geschiedenis van het voetbal in een boek. 

Brouwer neemt de lezer mee langs de velden in Engeland, waar het allemaal begon in de victoriaanse en edwardiaanse tijd, schrijft over de rol van voetbal tijdens de oorlogen van de twintigste eeuw en de invloed van politiek op voetbal. 

In grote hoofdstukken en kleine viruta’s beschrijft Brouwer de levens van de talenten en de sterspelers, de legendarische duels en toernooien en vertelt hij over jongens met een droom en een ambitie. Jongens die konden uitgroeien tot de helden van hun club en natie, maar door drank, onderdrukking, geweld, racisme of onfortuin net zo gemakkelijk ook konden eindigen in de marge van het bestaan. 

Die grote en kleine levens in Voetbal in Europa vormen samen een verrassend en confronterend, maar altijd boeiend verhaal over onszelf. 

Auteurs
Auteur: Erik Brouwer

Erik Brouwer (1972) werkte als redacteur bij Het Parool en voetbaltijdschrift Johan. Hij schreef boeken als In den beginne was de bal. Verhalen over het Argentijnse voetbal, De hemel is een basketbalveld, Erik Brouwer in de Ronde van Italië (special voor wielermagazine De Muur), Spartacus. De familiegeschiedenis van twee joodse olympiërs en Schaduwboksen, Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging en Diva, een biografie over actrice Jetta Goudal. Hij won in 2009 de Nico Scheepmaker-beker voor beste sportboek met Spartacus en in 2019 de Louis Hartlooper-prijs voor beste filmpublicatie met Diva.

Boeken
Erik Brouwer - Voetbal in Europa
Erik Brouwer

Het verhaal van het voetbal is te lezen als een bijzondere geschiedenis van ons zelf.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: