Zoeken
Chef-kok Alain Caron brengt nieuw kookboek uit
Zijn nieuwe kookboek staat in het teken van de Franse keuken, maar dan met een twist, speciaal voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan, maar toch een lekker gerecht op tafel willen zetten. "Het is niet te ingewikkeld,"vertelt Caron.

Chef-kok Alain Caron brengt nieuw kookboek uit

Gepubliceerd op 19 oktober, 2016 om 00:00

"Kijk eens naar mijn kookboeken, het walhalla van de gastronomie in de wereld staat hier. Als je de Grand livre de cuisine van Ducasse pakt, het boek met de meest gebruikte en kapotte kaft, dan moet je wel kunnen koken. Mijn Franse keuken kun je gebruiken als je ervan houdt om iets klaar te maken voor je vrienden, als je houdt van boodschappen doen op de markt. Het is niet pretentieus, ik wil mensen niet leren koken." Terwijl Caron zijn boek glunderend vastpakt, vult hij aan: "Ik wil dat mensen mijn boek pak ken en denken: koken is gezellig, koken is leuk, o, wat een leuke foto, wat een mooi gerecht." 

Auteurs
Auteur: Alain Caron

Alain Caron, geboren in Parijs, is een rasechte fijnproever van Franse origine. Hij heeft als cuisinier gediend in bekende sterrenrestaurants, praktisch iedere beroemde chef-kok op aarde geïnterviewd, kookrubrieken geschreven, gewerkt als culinair fotograaf, opgetreden als tv-kok en gejureerd bij 'MasterChef'. Momenteel presenteert hij het dagelijkse tv-programma 'BinnensteBuiten' en is hij jurylid in 'De Nieuwe Lekkerbek'. Daarnaast runt hij met zijn zoons en vrouw restaurant Café Caron en wijnbar Petit Caron in hartje Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: