Zoeken
Het weekend goed beginnen met Søren Lerby
In aanloop naar het verschijnen van zijn biografie stond Søren Lerby Antoinnette Scheulderman te woord voor het grote Volkskrant magazine interview en schoof hij op zaterdagochtend aan bij Nieuwsweekend op Radio 1.

Het weekend goed beginnen met Søren Lerby

Gepubliceerd op 1 juni, 2024 om 15:55, aangepast op 3 juni, 2024 om 12:10

Hij was een beetje 'onze' David Beckham van de jaren tachtig. Weliswaar een geboren Deen, maar als tiener speelde hij al bij Ajax en later maakte hij deel uit van het grootste succes van PSV in de geschiedenis van de club. Tel daar het huwelijk met Willeke Alberti bij op, de uitstraling van een rauwdouwer en een typische Hollandse grote mond en we nemen je graag op als een van 'ons'. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn rol in het Deense nationale elftal en zijn tijd bij Bayern. 

Net voor het EK, waar zowel Nederland als Denemarken aan deelnemen, verschijnt dan ook zijn biografie. Even terug naar de gloriedagen van het nationale elftal van beide landen. (Nederland EK winaar 1988, Denemarken EK winnaar 1992).

Het interview op Radio 1 is hier terug te luisteren. 

Auteurs
Auteur: Steffen Pedersen

Steffen Pedersen maakt sinds 2020 een podcast waarin hij spreekt met grote Deense en internationale sportpersoonlijkheden. Zijn liefde voor voetbal begint in de jaren tachtig wanneer hij de loopbaan Søren Lerby gaat volgen op zowel club- als op nationaal teamniveau. Samen met Lerby schrijft hij jaren later de autobiografie van de voetballer.

Boeken
Steffen Pedersen - Søren Lerby
Steffen Pedersen

De eerste speler in Nederland die voetbal en showbusiness echt aan elkaar verbond.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: