Zoeken
‘Vos in de VS’ van Michiel Vos komt na drie dagen verkoop binnen op nummer 23
Maar liefst vier titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60 in week 22

‘Vos in de VS’ van Michiel Vos komt na drie dagen verkoop binnen op nummer 23

Gepubliceerd op 29 mei, 2024 om 13:59, aangepast op 29 mei, 2024 om 15:19

Nieuw binnengekomen in de lijst deze week is ‘Vos in de VS’ van Amerikacorrespondent Michiel Vos. Op maandag 27 mei werd het boek feestelijk gepresenteerd in The College Hotel in Amsterdam. Ter promotie van zijn boek doet Michiel een zeer uitgebreide boekhandelstour langs maar liefst 39 boekhandels. Kijk voor de data en locaties op de website van Uitgeverij Hollands Diep. In ‘Vos in de VS’ vertelt Michiel hoe hij in de twintig jaar dat hij in Amerika woont is veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land in een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd Amerikaan.
In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de eenentwintigste eeuw.

Op nummer 33, maar liefst vier plekken hoger dan vorige week, vinden we het geweldige boek van Djamila: Mila en de magische dromenvanger. Mila krijgt voor haar tiende verjaardag een prachtige zelfgemaakte dromenvanger van haar lievelingstante Avilia. Het is het beste cadeau dat ze ooit heeft gekregen. En als ze die avond gaat slapen, blijkt het niet zómaar een dromenvanger te zijn: hij is magisch! Mila komt in Dromenlaan terecht, waar Somnia, een vrolijk mannetje met paarse ogen, haar rondleidt. Hij legt haar uit dat in Dromenlaan verschillende droomhuizen staan waar je naar binnen kan gaan en verschillende dromen kan beleven! Het enige wat Mila hoeft te doen is een deurtje kiezen...

Ook terug in de lijst deze week op nummer 45, na haar fantastische optreden bij Sophie & Jeroen  vorige week, is Eva Eikhouts Dit is geen boek over een meisje zonder armen en benen. Dit is dus geen boek van een meisje zonder armen en benen, want Eva heeft wél armen en benen – ze zijn alleen korter. Dat komt door het aangeboren, zeer zeldzame FFU-syndroom. En hoewel dat al uniek is, is Eva’s leven dat sowieso. In haar boek laat ze ons zien wat ze allemaal meemaakt in een jaar. Van werk, dates, feesten, presentatieklussen en facetimen met haar ouders, tot pgb-frustraties, verhuizen, koffiedrinken, televisieoptredens en: verliefd worden. Laat je inspireren door Eva’s vrolijkheid en geniet van de openhartige verhalen over haar leven. Een leven vol overwinningen én struggles, natuurlijk. Net zoals wij dat allemaal hebben.

En niet meer uit de lijst weg te denken is natuurlijk de internationale bestseller Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Deze week staat de roman op nummer 49.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Boeken
Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos

Een levendige verkenning van het moderne Amerika

Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis - Mila en de magische dromenvanger
Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis

Het superleuke eerste boek van YouTube-ster MeisjeDjamila!

Eva Eikhout - Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen
Eva Eikhout

'Life is short, and so am I.' Eva Eikhout

Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens

Gebonden editie van deze prachtige #1 bestseller

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: