Zoeken
Ereprijs voor Dennis Warmerdam
Warmerdam ontvangt de Pahud de Mortanges Trofee van het NOC*NSF. Een speciale prijs voor een sporter die zich als een inspirerend voorbeeld heeft opgeworpen.

Ereprijs voor Dennis Warmerdam

Gepubliceerd op 28 mei, 2024 om 17:31, aangepast op 30 mei, 2024 om 11:09

In april 2024 vertelde de top-Hockeyer al in zijn biografie 'Zo niet, dan toch' over zijn bijzondere loopbaan. In 2018 kreeg hij de een zeldzame vorm van kanker in zijn arm. En amputatie dreigde. Hij moest noodgedwongen afscheid nemen van topsport. Na een lang traject van behandelingen keerde hij terug op het veld en schopte het tot het nationale team. In 2023 koos hij er zelf voor om niet meer als international uit te komen, maar zich helemaal te richten op zijn clubloopbaan, nog steeds op het hoogste niveau, en het leven zelf. Een ispirerend verhaal voor eigenlijk iedereen, ook buiten de hockeywereld.

En nu krijgt hij voor zijn rol als inspirerend voorbeeld uit de topsport dus ook de Pahud de Mortanges Trofee. 

De volgende sporters hebben de Pahud de Mortanges Trofee gewonnen:

Auteurs
Auteur: Joost Bakker

Joost Bakker (1989) werkt momenteel als eindredacteur bij RTL Nieuws. Voorheen werkte hij in diezelfde functie voor verschillende radio- en tv-programma's, waaronder de talkshow OP1. Zo niet, dan toch is het eerste boek dat hij schrijft en als het aan hem ligt niet zijn laatste.

Boeken
Joost Bakker - Zo niet, dan toch
Joost Bakker

In Zo niet, dan toch deelt Dennis waarom hij tegenwoordig liever kwetsbaar is dan onaantastbaar.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: